Επικίνδυνα κτίρια σε κεντρικό δρόμο της Αγιάς

Αναγκαία η παρέμβαση του Δήμου

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2022 21:50
«Ακροβατεί» πάνω από το πεζοδρόμιο η μαρκίζα «Ακροβατεί» πάνω από το πεζοδρόμιο η μαρκίζα

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Πόσος καιρός χρειάζεται για να αφαιρέσει κάποιος από ένα οίκημα μία ετοιμόρροπη και άκρως επικίνδυνη για τους από κάτω διερχόμενους πεζούς κατεστραμμένη μαρκίζα;


Μία ώρα, δύο ώρες, μία μέρα, μία εβδομάδα; Πόσο; Στην Αγιά, πάντως, πέντε ολόκληροι μήνες δεν φτάνουν.
Ήταν 4 Σεπτεμβρίου όταν είχαμε δημοσιεύσει και επισημάνει -μετά από καταγγελίες κατοίκων της κωμόπολης- την ανάγκη να αφαιρεθεί, από ξενοίκιαστο κατάστημα σε κεντρικότατο σημείο, μαρκίζα από λαμαρίνα, ουσιαστικά διαλυμένη και σκουριασμένη, η οποία λίγο θέλει να ξεκολλήσει από τη βάση της και να προξενήσει ατύχημα.
Παρά τη δημοσίευση, παρότι είναι κάτι που όλοι το βλέπουν σε καθημερινή βάση, και αναφερόμαστε σαφώς κυρίως στους ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής και σε όσους απαρτίζουν την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η μαρκίζα ακόμη κρέμεται -μέρα με τη μέρα χειρότερα- απειλητικά πάνω από τα κεφάλια του κόσμου.
Συν της μαρκίζας, επικίνδυνο είναι και διπλανό παρατημένο σπίτι της ίδιας ιδιοκτησίας. Η σκεπή του έχει υποχωρήσει, κεραμίδια συχνά-πυκνά πέφτουν μπροστά στον δρόμο, ενώ αποτελεί σοβαρή εστία μόλυνσης αφού είναι γεμάτο ακαθαρσίες και ποντίκια. Και αυτό είχε επισημανθεί στην τότε δημοσίευση, αλλά ουσιαστική ανταπόκριση επίσης δεν υπήρξε.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι αρχικά ο Δήμος Αγιάς ενδιαφέρθηκε. Ειδοποίησε την ιδιοκτήτρια που διαμένει στην Αθήνα να προχωρήσει στην αποκατάσταση του κτιρίου και στην αφαίρεση της μαρκίζας, ειδάλλως της διαμήνυσε ότι αυτό θα γινόταν από τις υπηρεσίες του Δήμου με τη χρέωση των εργασιών που θα απαιτούνταν να την επιβαρύνουν. Από την ειδοποίηση και μετά, όμως, ουδέν νεότερο. Ούτε η ιδιοκτήτρια έδειξε να «ιδρώνει» ιδιαιτέρως το αυτί της -σύμφωνα με πληροφορίες το μόνο που έπραξε ήταν να ρίξει ποντικοφάρμακο, να καθαρίσει τα υπόγεια και να τοποθετήσει ενοικιαστήρια στις τζαμαρίες του ξενοίκιαστου καταστήματος- ούτε κι ο Δήμος έκανε κάτι περαιτέρω. Να σημειωθεί, τέλος, ότι το πεζοδρόμιο μπροστά στα δύο οικήματα είναι πολύ στενό και ο κόσμος στην προσπάθειά του να αποφύγει τα αυτοκίνητα κινείται πάνω σ’ αυτό, με τους κινδύνους να παραμονεύουν. Επίσης, αφορά έναν πολυσύχναστο δρόμο, την οδό Αγιοκάμπου, δρόμο όπου κινούνται πολλοί μαθητές -ακριβώς δίπλα υπάρχουν δύο φροντιστήρια ξένων γλωσσών- και γενικά πολλοί άνθρωποι για να εξυπηρετηθούν από παρακείμενα καταστήματα και υπηρεσίες. Καλό θα ήταν τάχιστα, με μεγαλύτερη ευαισθησία και αποτελεσματικότητα, να δει το θέμα ξανά ο Δήμος Αγιάς πριν να είναι πολύ αργά.

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass