Εντυπωσίασε το αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2024 12:51

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Μια αξέχαστη εμπειρία αποτέλεσε για όσους από τους επισκέπτες, παραθεριστές και κατοίκους της παραλιακής ζώνης επέλεξαν να βρεθούν στον ανοιχτό θέατρο της Βελίκας και να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα στον σπουδαίο, αξεπέραστο και αξέχαστο Στέλιο Καζαντζίδη.

Αφιέρωμα – συναυλία που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Χορωδία Αγιάς «Δημήτριος Τζιτζιλέρης» υπό την αιγίδα του Δήμου Αγιάς και το οποίο απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια όλων των παρευρισκομένων και το ζεστό τους χειροκρότημα.
«Η φωνή που κουβαλά την Ελλάδα» ήταν ο τίτλος του αφιερώματος και κατά τη διάρκειά του ακούστηκαν 35 τραγούδια. Τη χορωδία συνόδευσαν στη μουσική και στο τραγούδι οι Σδράλης Παναγιώτης (μπουζούκι), Τσιμπανούδης Βαγγέλης (πλήκτρα), Μαγαλιός Σπύρος (κιθάρα, φωνή), Μαγαλιός Γιώργος (τύμπανα) και Λιόλιου Χριστίνα (φωνή). Τη διεύθυνση της χορωδίας και την επιμέλεια του όλου προγράμματος είχε η μαέστρος Δήμητρα Μπουρντένα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».
Με πολυετή και σημαντική παρουσία στο ελληνικό δισκογραφικό τοπίο, ο Στέλιος Καζαντζίδης ταυτίστηκε με το κοινωνικό λαϊκό τραγούδι κι έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής από το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, αφού μέσα από τα τραγούδια του κατάφερε να εκφράσει τον πόνο, τις λύπες, τους φόβους, αλλά και τις ελπίδες κάθε λαϊκού ανθρώπου από τη δεκαετία του 1950 και μετά, κατακτώντας έτσι τις καρδιές ενός ολόκληρου λαού. Για όλα αυτά, για την τεράστια καλλιτεχνική του πορεία, αλλά και για τη ζωή του, μίλησε στο κοινό ο φιλόλογος Οδυσσέας Β. Τσιντζιράκος.
Στη συναυλία – αφιέρωμα, παραβρέθηκαν, μεταξύ των πολλών ακροατών – θεατών, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γεωργία Ποτούλα, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Παναγιώτου, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λέτσιος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελιβοίας Δημοσθένης Κανδηλάρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass