Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σίμος

Το Μεταξοχώρι και η Αγιά αποχαιρετούν έναν γλυκύτατο άνθρωπο *Το ΚΚΕ έναν ακούραστο μαχητή των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2022 21:15

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ένα αγαπημένο του παλικάρι θρηνεί από χθες το Μεταξοχώρι Αγιάς. Έναν γλυκύτατο ευγενή άνθρωπο, έναν αγωνιστή της ζωής έχασαν όσοι τον γνώρισαν και συναναστράφηκαν μαζί του, που στις δυσκολίες πρότασσε πάντα το χαμόγελό του. Έναν μαχητή για μια κοινωνία πιο δίκαιη και ίσων ευκαιριών για όλους.


Πραγματικά κεραυνός εν αιθρία ήταν η είδηση που ταχύτατα χθες πρωί-πρωί πέρασε από στόμα σε στόμα σε όλη την Αγιά. Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Νίκου Σίμου, 40 ετών, που τα τελευταία χρόνια με αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που του έτυχε.
Απαρηγόρητη η οικογένειά του, οι γονείς του Πέτρος και Μαρία, η αδελφή του Δέσποινα και η σύντροφός του Δέσποινα, απαρηγόρητοι οι συγγενείς και φίλοι, αλλά και οι σύντροφοί του στο κόμμα αύριο Τρίτη, στις 12:00 το μεσημέρι, στην πολιτική κηδεία που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, θα του πουν το στερνό αντίο.
Εκατοντάδες τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον χαμό του, πολλές και οι ανακοινώσεις φορέων.
Η Επιτροπή Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει:
«Ο σύντροφος Νίκος ήταν ένας μαχητής της ζωής και του Κόμματος. Ακούραστος και χαμογελαστός πάντα! Έτσι πάλεψε με τις μεγάλες δυσκολίες που προκύψαν από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, ασυμβίβαστα και ανυποχώρητα, συμβάλλοντας με όλο του το «είναι» στην υπόθεση του Κόμματος.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεταξοχώρι Αγιάς. Από μικρός μαθητής 14 χρονών που οργανώθηκε στην ΚΝΕ, στην Αγιά, πρωτοστάτησε στους αγώνες του μαθητικού κινήματος της περιόδου και είχε συμβολή στο δυνάμωμα της οργάνωσης της ΚΝΕ στην Ύπαιθρο της Λάρισας, στην οποία υπήρξε στέλεχος μέχρι να περάσει στη σχολή του. Σπούδασε και αποφοίτησε από το ΤΕΙ Σερρών, στο Τμήμα Λογιστικής.
Το 2003 έγινε μέλος του Κόμματος. Είχε μεγάλη συμβολή στη δράση της οργάνωσης στη σχολή του και όχι μόνο, αναλαμβάνοντας αρκετές υπεύθυνες χρεώσεις ως μέλος του Γραφείου Περιοχής και του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Έτσι συνέχισε και ως μέλος της ΤΕ Βιομηχανίας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Με δύναμη αντιμετώπισε και το μεγάλο πρόβλημα υγείας που προέκυψε στην πορεία της ζωής του.
Το 2014 μετακόμισε στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, αναλαμβάνοντας, όλα αυτά τα χρόνια, ευθύνες ως μέλος του γραφείου της ΚΟΒ Αμφιάλης. Οι σύντροφοί του στην ΚΟΒ του, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον παλμό, την αποφασιστικότητα και την αισιοδοξία που τους γέμιζε ο σύντροφος Νίκος, όταν έπαιρνε τον λόγο στη Γενική Συνέλευση, σε κάποια σύσκεψη ή όταν πρωτοστατούσε στη δράση του Κόμματος.
Με την ίδια ενεργητικότητα πάλεψε μέσα από της γραμμές του αναπηρικού κινήματος, ως επικεφαλής των νεφροπαθών, μέλος της γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αναπήρων.
Σύντροφε Νίκο, καλό ταξίδι! Θα μας λείψουν πολύ το χαμόγελο, η δυναμική φωνή σου, η λεβεντιά σου.
Εκφράζουμε τα βαθύτατα και θερμά μας συλλυπητήρια, στη μητέρα σου Μαρία, στον πατέρα σου Πέτρο, στην αδελφή σου Δέσποινα, στους οικείους σου, καθώς και στη συντρόφισσά σου στη ζωή, Δέσποινα Μαστρολέων, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ».
Για τη μετακίνηση για την κηδεία, η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ προγραμματίζει πούλμαν, που θα αναχωρήσουν στις 5:30 το πρωί της Τρίτης από την πλατεία Λαού στο Κερατσίνι.
Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν επίσης το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, η Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ, η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, η Οργάνωση Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής της ΚΝΕ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς.

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass