Εγκαίνια έκθεσης και κοπή πίτας στο Διαχρονικό

Στα σκαριά δίκτυο των Συλλόγων Φίλων Μουσείων Λάρισας

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2019 15:23

«Η Λάρισα στους αιώνες» είναι ο τίτλος της έκθεσης κεραμικής που από χθες φιλοξενείται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και είναι το έργο των 10 Ρώσων κεραμιστών που τον περασμένο Σεπτέμβρη φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσονται μεταξύ της Λάρισας και της αδελφοποιημένης ρωσικής πόλης Ανάπα.

Η εκδήλωση των εγκαινίων έγινε χθες το πρωί ενώ ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας Γιάννης Σιούλας σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις επικείμενες δράσεις του Συλλόγου που θα είναι η δημιουργία ιστοσελίδας αλλά και η διασύνδεση του Συλλόγου, με τους Συλλόγους Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, του Λαογραφικού Μουσείου και του Μουσείου Εθνικής Αντιστάσεως με σκοπό να δημιουργηθεί ένα δίκτυο Συλλόγων Φίλων των παραπάνω Μουσείων. Ακολούθησε η προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια που τόνισε την πολύ μεγάλη σημασία της δημιουργίας του κόμβου που θα δίνει εύκολη πρόσβαση στο Διαχρονικό Μουσείο με το μόνο που απομένει να είναι η ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου και η τοποθέτηση πινακίδων. Η αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα αναφέρθηκε στην έκθεση κεραμικής των Ρώσων κεραμιστών αφού οι δημιουργίες έγιναν στο εργαστήριο Κεραμικής της Δημοτικής Πινακοθήκης, ενώ πρόσθεσε ότι τα έργα αυτά προστίθενται στο πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Λαρισαίων με τον κύκλο των χαιρετισμών να κλείνει η δασκάλα Κεραμικής-συντονίστρια Μαριάννα Γκουντουβά που επισήμανε την άριστη συνεργασία με τους Ρώσους κεραμίστες.

Στην εκδήλωση που μουσικά έντυσε το σχήμα του Μιχάλη Μαντέλα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο αντιδήμαρχος Δημ. Μαβίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Σουρλαντζής, η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού και πάρα πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass