Αρχή με μεγαλειώδη συναυλία…

Για το Φεστιβάλ Μουσικότροπο με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2019 15:24

Μια από τις καλύτερες ορχήστρες συμφωνικής μουσικής στην Ευρώπη, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι το βράδυ του Σαββάτου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Μια μεγαλειώδης συναυλία που ουσιαστικά άνοιξε το Φεστιβάλ Μουσικότροπο, το οποίο γίνεται για τρίτη χρονιά στην πόλη μας με τη διεύθυνση της ορχήστρας να έχει ο μαέστρος Βύρωνας Φιδετζής και σολίστ ο Λαρισαίος διεθνούς φήμης βιολιστής Δημήτρης Καρακαντάς. Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας ο δημιουργός του Μουσικότροπου Χρήστος Λενούτσος τόνισε ότι «Το μουσικότροπο είναι εδώ για τρίτη χρονιά, για ένα μήνα, για τέσσερα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Είναι εδώ για να μας φέρει κοντά στη μουσική με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους με συναυλίες, με επιμορφωτικά προγράμματα, με προγράμματα για σχολεία καθώς και με προγράμματα για παιδιά. Τα βράδια του Σαββάτου ή της Κυριακής γίνονται συναυλίες ενώ τα πρωινά γίνονται επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία είναι αφιερωμένα σε όσους αγαπούν τη μουσική. Κατά την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ είχαμε ένα εργαστήριο που ήταν αφιερωμένο στα άτομα με απώλεια ακοής. Το Μουσικότροπο μ’ αυτό το εργαστήριο μετατράπηκε σε ένα φεστιβάλ μουσικής για ακούοντες και μη, το παρακολούθησαν και ήταν πραγματικά συγκινητικό να βλέπει κανείς άτομα με απόλυτη απώλεια ακοής να αισθάνονται τον ρυθμό και να χαίρονται τόσο πολύ τη μουσική. Εχουμε την τιμή να έχουμε κοντά μας μία από τις καλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, στη διεύθυνση είναι ο διακεκριμένος μαέστρος Βύρων Φιδετζής και σολίστ ο δικός μας διεθνής, ο Δημήτρης Καρακαντάς» κατέληξε ο κ. Λενούτσος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, η γενική γραμματέα στον Δήμο Λαρισαίων Βάσω Μόσιαλου, ο πρόεδρος του ΔΩΛ Νίκος Καλτσάς, ο διευθυντής του ΔΩΛ Απόστολος Αλεξίου, η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, ο πρέσβης επί τιμή Δημήτρης Νεζερίτης, η πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας Νέλλη Βασβατέκη και πάρα πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass