Μη πόσιμο το νερό στα Φάρσαλα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ *ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2023 14:50

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Μηχανήματα του στρατού μετέβησαν χθες στο Ευύδριο Φαρσάλων για να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία «Daniel», ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης σε κατοικίες και επιχειρήσεις που επλήγησαν στην επαρχία Φαρσάλων. Πολίτες προσπαθούν να επαναφέρουν τις περιουσίες τους, με κάθε μέσο, στην πρότερη κατάσταση, με οικόπεδα και δρόμους να είναι γεμάτα με λάσπη.


Παράλληλα, από το Α.Τ. Φαρσάλων έγινε γνωστό ότι η κυκλοφορία των οχημάτων από Κρήνη προς Φάρσαλα θα διεξάγεται μέσω Δ.Δ. Ζωοδόχου Πηγής, καθημερινά από 7:00 π.μ. – 7:00 μ.μ., λόγω εκτέλεσης έργων στο Μεγάλο Ευύδριο.
ΝΕΡΟ
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΦ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενοι εργαστηριακοί έλεγχοι στο νερό του υδρευτικού δικτύου συστήνεται προληπτικά η μη πόση του προς τους πολίτες. Η επιχείρηση έχει αποστείλει από την πρώτη στιγμή δείγματα προς εξέταση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Λόγω της μη δυνατότητας πρόσβασης των απορριμματοφόρων του Δήμου Φαρσάλων στον ΧΥΤΑ Λάρισας, η Υπηρεσία Καθαριότητας αντιμετωπίζει σοβαρές δυσλειτουργίες στη διαδικασία αποκομιδής.
Για τον λόγο αυτόν, η Υπηρεσία Καθαριότητας προτρέπει τους δημότες να βγάζουν με σύνεση, μόνον τα απολύτως απαραίτητα απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά, έως ότου αποκατασταθεί η πρόσβαση στον ΧΥΤΑ. Ιδιαίτερη έκκληση γίνεται στους κατοίκους των μη πληγεισών περιοχών να μη βγάζουν απορρίμματα ή άλλα βαριά αντικείμενα, κλαδιά και μπάζα προς αποκομιδή, καθώς οι ανάγκες στις πληγείσες περιοχές είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Επιπρόσθετα, υπάρχει ζήτημα με τους κάδους που έχουν παρασυρθεί – καταστραφεί, με την Υπηρεσία να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή αντικατάστασή τους. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ζήτημα προκύψει, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2491-025.664 και 6948-783.158.
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ
Οι πληγέντες κάτοικοι της πόλης των Φαρσάλων, οι οικίες των οποίων έχουν υποστεί ζημιά από την κακοκαιρία «Daniel» και δεν έχει περάσει από τα σπίτια τους κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών για αυτοψία, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Φαρσάλων στα τηλέφωνα 2491-350.100, 2491-350.141 και 2491-350.142.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
Οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι διευθυντές του 2ου ΓΕΛ και 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων, με στόχο τη στήριξη των πληγέντων από τη θεομηνία μαθητών/-τριών, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν σχολικά είδη (τετράδια, τσάντες, γραφική ύλη κ.λπ.) για να τα διανείμουν στους πλημμυροπαθείς μαθητές/-τριες. Όσοι/-ες επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να παραδώσουν σχολικά είδη στο κτίριο του 2ου ΓΕΛ – 2ου Γυμνασίου, καθημερινά τις ώρες 10:00 π.μ. - 12:30 μ.μ.

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass