Κλιμάκιο ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2023 15:00

Περιοδεία σε χωριά των Φαρσάλων που επλήγησαν τις προηγούμενες μέρες πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Ρίζο Μαρούδα και Θανάση Χρηστίδη, μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ, και τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ.

Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Αποστόλης Αναγνώστου, υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας διαπίστωσαν τις μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, υποδομές, ενώ συζήτησαν και με κατοίκους των χωριών. Σε πολύ δύσκολη κατάσταση είναι οι αγρότες της περιοχής, αφού τα νερά «έπνιξαν» τεράστιες καλλιεργούμενες εκτάσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει άμεσα παραγωγή. Ταυτόχρονα, τα χωράφια έχουν πάθει μεγάλη ζημιά, που θα μειώσει τη γονιμότητα του εδάφους και θα επηρεάσει την παραγωγή τα επόμενα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια χωριά είχαν πληγεί και 3 χρόνια πριν με τον «Ιανό».
Στις συζητήσεις που έγιναν το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε ότι οι καταστροφές αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν την έλλειψη αναγκαίων υποδομών και ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας, την ελλιπή συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών και κυρίως τις διαχρονικές ευθύνες Κυβερνήσεων, Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών, οι οποίες κινήθηκαν για μία ακόμα φορά στην πεπατημένη των «ακραίων φαινομένων» και της «ατομικής ευθύνης», προσπαθώντας να απαλλάξουν από κάθε ευθύνη τον κρατικό μηχανισμό.
Στο μεταξύ, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναδεικνύοντας το αίτημα για πλήρη αποζημίωση από ευρωενωσιακά κονδύλια χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass