Μηνύματα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Από κόμματα, αιρετούς και συλλογικότητες

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2023 13:30

Μηνύματα για την Εργατική Πρωτομαγιά εξέδωσαν κόμματα, αιρετοί και συλλογικότητες του Ν. Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα:
*Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης: «Τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο για όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους. Ο αγώνας μπορεί να έχει αποτέλεσμα και να δημιουργήσει όρους ανάτασης, όταν δεν εγκλωβίζεται στα εναλλακτικά σενάρια της αστικής διαχείρισης, όταν στοχεύει τη στρατηγική και εξουσία του κεφαλαίου, το σάπιο αστικό κράτος, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες».
*ΚΚΕ: «Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα ορόσημο για το εργατικό κίνημα, φωτίζει τον δρόμο της ταξικής πάλης και της κοινωνικής ανατροπής του σάπιου και βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, φωτίζει τον δρόμο για τη νέα κοινωνία τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Όλοι οι ηρωικοί αγώνες στην ιστορία του εργατικού κινήματος, ιδιαίτερα οι πρόσφατοι μαζικοί εργατικοί-λαϊκοί αγώνες σε πολλές χώρες της Ευρώπης δείχνουν τον μόνο δρόμο που μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Δείχνουν ότι ο αγώνας για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τη μισθωτή σκλαβιά είναι ο δρόμος για την απελευθέρωση συνολικά της ανθρωπότητας από τα καπιταλιστικά δεσμά».
*«ΜέΡΑ 25»: «Η Πρωτομαγιά του 2023, σαν Παγκόσμια Εργατική Ημέρα, αποτελεί για το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ορόσημο, καθώς θέλει να στείλει ένα ιδιαίτερο μήνυμα ρήξης και ρεαλιστικής ανυπακοής, με όλους τους αντεργατικούς – μνημονιακούς νόμους που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν και υπηρετούν, αλληλεγγύης και ελπίδας σε όλους τους συμπολίτες μας εργάτες και άνεργους που οι πολιτικές της υποτέλειας και της υποταγής καταδίκασαν στην επισφάλεια, την αβεβαιότητα, τη στέρηση κάθε ελπίδας και τη μετανάστευση για μια καλύτερη ζωή».
*ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Σήμερα, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ανεξαρτησία των εργατικών αγώνων από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η οργάνωση τους «από τα κάτω», με κέντρο τα ταξικά συνδικάτα.
Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες του εργατικού κινήματος μπορούμε να συγκρουστούμε νικηφόρα με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, το κεφάλαιο και την ΕΕ».
*Μ-Λ ΚΚΕ: «Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς θέτει επιτακτικά το καθήκον της πάλης ενάντια στον πόλεμο, για να σταματήσουν η εισβολή της Ρωσίας και οι επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΕΕ στην Ουκρανία, για να πάψει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ, για να φύγουν οι βάσεις και το ΝΑΤΟ, για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, για να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας. Απαιτεί την καταγγελία του εθνικισμού και της παραβίασης ή απειλής για αλλαγή συνόρων και σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων των χωρών».
*Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης: «Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να είναι μήνυμα ενότητας, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πορευτούμε σε ένα αισιόδοξο μέλλον.
Η καθιέρωση του 8ωρου, τα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η συναδέλφωση των λαών και η ειρήνη είναι αγαθά που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.
Η υπεράσπιση αυτών των αγαθών δεν είναι υποχρέωση μόνο των εργαζομένων, αλλά όλων των οργανώσεων, όλων των φορέων, όλων των ανθρώπων».
*Ο υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος: «Εκατόν τριάντα επτά χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, οι αγώνες των εργαζομένων για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι ανάγκη οι πρωτομαγιές του παρελθόντος να διδάξουν τους αγώνες του μέλλοντος. Να μη μείνουν απλώς ως ιστορικά γεγονότα, ως ιστορικά απολιθώματα».
*Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ Νομού Λάρισας: Ο Αθανάσιος Κώτσιος, γενικός σύμβουλος της ΟΤΟΕ και επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ Νομού Λάρισας, αναφέρει: «Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας».
*ΠΟΕΣΥ: «Οι Έλληνες δημοσιογράφοι παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία των τελευταίων ετών με τις απανωτές κρίσεις και τις πολιτικές που συνθλίβουν βασικά εργασιακά δικαιώματα, δίνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία με αξιοπρέπεια τον καθημερινό αγώνα της ελεύθερης και ανεξάρτητης ενημέρωσης, που αποτελεί βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας.
Οι διεκδικήσεις της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένουν επίκαιρες όσο ποτέ για όλους τους εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους».
*Παράρτημα Λάρισας ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ: «Καταδικάζουμε την πολιτική που επιβάλλει την αναβαθμισμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, την ακρίβεια στην ενέργεια και στα άλλα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τους καθηλωμένους μισθούς και τις συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας, τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass