Τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά

Τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων στα Φάρσαλα * Kατάθεση στεφάνων και από το Εργατικό Κέντρο

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2023 13:20

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Συγκέντρωση και ομιλία πραγματοποίησε χθες το Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων, για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Κεντρική πλατεία στα Φάρσαλα, ενώ στη συγκέντρωση παρέστησαν πολίτες και εκπρόσωποι σωματείων συνταξιούχων της περιοχής.


Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Δημακόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους αγώνες της εργατικής τάξης, στους αγώνες του Σικάγο, όπου χύθηκε το αίμα των εργαζομένων για τη διεκδίκηση του 8ωρου, με το σύνθημα «8 ώρες εργασίας, 8 ώρες ψυχαγωγίας, 8 ώρες ξεκούρασης». Αναφέρθηκε στους αγώνες που έγιναν στην Ελλάδα την περίοδο 1950-1960, στη Χούντα και μετέπειτα στη Μεταπολίτευση, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά καιρούς οι εργάτες. Επίσης, επισήμανε ότι οι εργάτες σήμερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες, παλεύουν και διεκδικούν καθημερινά μια καλύτερη ζωή μέσα από αγώνες. Κλείνοντας σημείωσε ότι αυτοί που παράγουν θα πρέπει να απολαμβάνουν και τους καρπούς που παράγουν.
Το μέλος του Δ.Σ. των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Φαρσάλων Βασίλης Γρίβας αναφέρθηκε στις περικοπές που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στους συνταξιούχους, δείχνοντας τον δρόμο για τη συνέχιση των διεκδικήσεων με κάθε μορφής αγώνα και τονίζοντας ότι με επιμονή και υπομονή όλων των συνταξιούχων θα κερδηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, όπως κέρδισαν κάποτε οι αγωνιστές του Σικάγο.
Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, όπου το μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Βασίλης Βωβούσας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.
*Νωρίτερα στεφάνι είχε καταθέσει το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων.

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass