«Προτεραιότητά μου ο πολίτης»

* ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΦΡΟΣΩ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2024 14:40
Η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας  Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου Η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου

Της Νατάσας Πολυγένη

«Ο ρόλος της ΔΥΠΑ, που πλέον καλύπτει όχι μονάχα τους τέσσερις νομούς, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων αλλά και τη Λαμία, το Καρπενήσι και τα Γρεβενά, είναι κομβικός και η αποστολή του πλέον συγκεκριμένη. Οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης που προωθούμε, έχουν μειώσει τον δείκτη ανεργίας και βοηθούν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Η φιλοσοφία μου παραμένει ίδια και στη νέα μου θέση. Προτεραιότητά μου ο πολίτης. Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για όλους» δηλώνει στην «Ε» η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια της ΔΥΠΑ Θεσσαλίας Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από λίγες ημέρες.
Η Λαρισαία Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου δεν βρέθηκε τυχαία στο «τιμόνι» της Περιφερειακής Διεύθυνσης της ΔΥΠΑ, αφού είναι η αρχαιότερη υπάλληλος της υπηρεσίας, μετρώντας 31 χρόνια, ενώ εδώ και αρκετό καιρό, βρισκόταν στη θέση της υποδιευθύντριας.
Στις πρώτες της δηλώσεις, στην «Ε», δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται επικεντρωμένη στο όραμα της μετεξέλιξης της υπηρεσίας σε μια Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, που έχει στο επίκεντρό της όχι την επιδοματική πολιτική αλλά την ενεργή απασχόληση.
«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε διαρκώς νέες θέσεις εργασίας, γιατί μόνο η απασχόληση αλλάζει το βιοτικό επίπεδο του πολίτη και ενισχύει την εθνική οικονομία. Οι πολίτες ανταποκρίνονται, το ίδιο και οι επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια αλματώδης πρόοδος στα κρίσιμα ζητήματα της απασχόλησης και της κατάρτισης που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον διοικητή της ΔΥΠΑ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, στον άνθρωπο που άλλαξε τον ρου της υπηρεσίας. Πλέον όσοι έρχονται στη ΔΥΠΑ, δεν είναι για επιδόματα αλλά για να βρουν εργασία, να βρουν προγράμματα αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους, ενώ και οι εργοδότες ξέρουν ότι θα βρουν έμπειρο, εξειδικευμένο και με τεχνογνωσία προσωπικό. Μας εμπιστεύονται και αυτή την εμπιστοσύνη θέλω να τιμήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Η πόρτα μου ήταν και θα παραμείνει πάντα ανοιχτή για όλους» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, τονίζει ότι και η στήριξη των πληγέντων από τις κακοκαιρίες «Ιανός» και «Ντάνιελ» παραμένει στο επίκεντρο της υπηρεσίας, με στοχευμένα προγράμματα που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές ή αντιμετωπίζουν υψηλή ανεργία.
* Η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια της ΔΥΠΑ Θεσσαλίας Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου σπούδασε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αρκετά χρόνια μετά συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και Διαχείριση έργων και προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ τελείωσε και την ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου.
Διορίστηκε στον ΟΑΕΔ Λάρισας (σήμερα ΔΥΠΑ) το 1993 και εργαζόταν εκεί ως τακτικός υπάλληλος έχοντας διατελέσει καθήκοντα τα περισσότερα χρόνια σε θέσεις ευθύνης.
Ασκούσε καθήκοντα υποδιευθύντριας Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και προϊσταμένης του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού. Μόλις πριν λίγες μέρες, στις 13 Σεπτεμβρίου ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακής Διευθύντριας της ΔΥΠΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass