Με το 2% στα Α.Ε.Ι. οι πλημμυροπαθείς μαθητές της Θεσσαλίας

* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2024 14:50

Την απόφαση με τις ειδικές διατάξεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ με το 2%, των μαθητών που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας, η οποία περιλαμβάνει και περιοχές της περιφερειακής ενότητας Λάρισας.

Σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, θα έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν σε σχολές της ανώτατης εκπαίδευσης, πέραν του αριθμού των εισακτέων.
Οι περιοχές που καλύπτονται από την απόφαση περιλαμβάνουν τμήματα της Θεσσαλίας, της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που επλήγησαν από πρόσφατα φυσικά φαινόμενα. Οι συγκεκριμένες περιοχές και δήμοι αναφέρονται αναλυτικά στην υπουργική απόφαση. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας εντάσσονται οι περιφερειακές ενότητες Τρικάλων, Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, των Δήμων Λαρισαίων, Φαρσάλων, Τεμπών, Κιλελέρ, Αγιάς, Τυρνάβου.
Δικαίωμα εισαγωγής καθ’ υπέρβαση του ορίου έχουν όσοι μαθητές και απόφοιτοι:
-Υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2024.
-Κατοικούν μόνιμα στις πληγείσες περιοχές.
-Συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2024.
Για κάθε κατηγορία Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό) ορίζεται ειδικό ποσοστό 2% επί του αριθμού των εισακτέων, το οποίο θα διατεθεί στους υποψηφίους από τις πληγείσες περιοχές. Το επόμενο διάστημα αναμένεται ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών.
ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΕΜΠΡΑΚΤΗ
Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Την απόλυτη ικανοποίησή του και τις θερμές ευχαριστίες προς τον υπουργό Παιδείας, εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας, για τη νέα ρύθμιση δυνάμει της οποίας, οι υποψήφιοι μαθητές που προέρχονται από τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το ειδικό ποσοστό του 2%. Ο κ. Κέλλας δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια δίκαιη απόφαση που λαμβάνει υπ’ όψιν τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες κλήθηκαν να ανταποκριθούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών της θεομηνίας Daniel. Η απόφαση αυτή θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για τους νέους της περιοχής, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεκινήσουν τις σπουδές τους και να προχωρήσουν με αισιοδοξία προς το μέλλον.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για ειδική μέριμνα στους πλημμυροπαθείς μαθητές και για την ευαισθησία που επέδειξε, αναγνωρίζοντας τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν στις περιοχές αυτές. Η απόφαση αυτή δείχνει την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους, παρέχοντας τους μια σημαντική ευκαιρία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass