Οχι στις πλασματικές υπεραριθμίες

*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2024 14:21

Αντιδρώντας στη «συρρίκνωση των σχολείων με τεχνητά πλεονάσματα και υπεραριθμίες εκπαιδευτικών» εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας πραγματοποίησαν χθες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Όπως, μεταξύ άλλων, τόνισαν οι εκπαιδευτικοί «στις νέες απειλές του γ.γ. του ΥΠΑΙΘΑ απαντάμε με την αποφασιστικότητά μας να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Διεκδικούμε την άμεση αναίρεση των πλασματικών υπεραριθμιών και τον χωρισμό όλων των πληθωρικών τμημάτων».
Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί απαίτησαν «να αποσυρθεί η απειλητική εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ που στρέφεται ενάντια στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει νόμιμα προκηρυχθεί από τη Γενική μας Συνέλευση και τη Δ.Ο.Ε. Δηλώνουμε στα στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα συμβούλια επιλογής και τα υπηρεσιακά συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν μας αυθαίρετες πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα.
Να χωριστούν τα πληθωρικά τμήματα και να σταματήσουν οι μετακινήσεις μαθητών από τα σχολεία της γειτονιάς τους και πολύ περισσότερο παιδιών ευάλωτων ομάδων. Να αναιρεθούν οι πλασματικές υπεραριθμίες, να σταματήσει η συρρίκνωση των σχολείων».
Όπως σημειώνεται από τον Σύλλογο, «όμως, η διευθύντρια Π.Ε. Λάρισας αν και είχε ειδοποιηθεί για την παράσταση, δεν ήταν στα γραφεία της Διεύθυνσης, προφανώς για να αποφύγει να πάρει θέση πάνω σε αυτά τα σοβαρά ζητήματα. Ταυτόχρονα είναι εξοργιστικό ότι η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων αρνήθηκε να μας δεχτεί, παρόλο που βρισκόταν στο γραφείο της και μάλιστα, αντέδρασε με φωνές και απαξιωτικό τρόπο.
Είναι πράγματι θλιβερή η στάση αυτή από εκπαιδευτικούς που θέλουν να λέγονται και στελέχη εκπαίδευσης. Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι: Δε θα επιτρέψουμε να κλείσει κανένα τμήμα σχολείου, να μη χαθεί καμία οργανική θέση και όλοι οι μαθητές μας να φοιτήσουν στα σχολεία της γειτονιάς τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικούς και εμπορευματοποιεί το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης. Θα υπερασπιστούμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό μέσο.
Με αλληλεγγύη σε κάθε συνάδελφο, με άρνηση αποδοχής αυθαίρετων εντολών, με αντίσταση σε κάθε περίπτωση αυθαιρεσίας και τρομοκράτησης. Στηρίζουμε αταλάντευτα τις συλλογικές μας αποφάσεις. Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει για τις επόμενες ενέργειες. Συσπειρωνόμαστε στον σύλλογό μας, απευθυνόμαστε στο Δ.Σ. για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε. Η συλλογικότητα είναι η δύναμή μας. Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, το εργασιακό παρόν και μέλλον μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass