«Ανοιγμα» της επιστημονικής γνώσης στην κοινωνία

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2024 9:11

Ξεκίνησε χθες στη Λάρισα το 3ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης: Η αέναη επιστροφή», με τη συμμετοχή δεκάδων πανεπιστημιακών γιατρών και γιατρών του ΕΣΥ και της δύναμης του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι εκδηλώσεις του «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή» διοργανώνονται για 8η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».
Οι εργασίες άρχισαν στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στην έδρα του Τμήματος στην περιοχή «Βιόπολις», ενώ σήμερα Παρασκευή 6 και αύριο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστούν στο κτίριο Κατσίγρα (πλατεία Ταχυδρομείου). Επίσης αύριο το απόγευμα στο ΔΩΛ είναι προγραμματισμένη και η τελετή λήξης.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής έναρξης ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συντονιστικής της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, καθηγητής Ορθοπαιδικής κ. Θεόφιλος Καραχάλιος αφού καλωσόρισε όλους όσοι παρευρέθηκαν, υποστήριξε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρουσιάζεται στην κοινωνία υπεύθυνη και αξιόπιστη πληροφόρηση για συχνά ιατρικά προβλήματα». Για τον λόγο αυτό άλλωστε επιχείρησαν για τρίτη συνεχή χρονιά το «άνοιγμα» της επιστημονικής γνώσης που κατακτάται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Τμήμα Ιατρικής προς την κοινωνία της Θεσσαλίας.
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, δεν κατέστη εφικτό να συνδεθεί διαδικτυακά με το συνέδριο και το μήνυμά της διαβάστηκε από τον κ. Καραχάλιο. Μεταξύ άλλων έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές για την εκδήλωση. Ο περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του μίλησε για τις μολυσματικές ασθένειες, την παχυσαρκία και εξήγησε γιατί «το γήρας αποτελεί μια πρόκληση και όχι θλίψη». Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος ανέλυσε τη σπουδαιότητα αυτής της εκδήλωσης, αλλά και τη σχέση της πόλης με τον πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη. Ο αντιπρύτανης και καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής κ. Ιωάννης Στεφανίδης ανάφερε πως πρόκειται για έναν θεσμό, που τιμούν τόσο οι πολίτες όσο και φοιτητές, ενώ χαρακτήρισε τη Λάρισα πρωτοπόρο ως πόλη, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν. Ο κ. Γιώργος Φθενάκης κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας αναφέρθηκε στη σημασία του συνεδρίου, ενώ στην ευρύτερη σχέση με την πόλη στάθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος.
Ο διοικητής του ΠΓΝΛ κ. Δημήτρης Κατσικονούρης τόνισε πως ο χάρτης της υγείας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ιπποκράτης στη Λάρισα» δήλωσε συγκινημένος για όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την ανάδειξη του Ιπποκράτη στη Λάρισα. Χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος της εκκλησίας, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν: ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγγελία Λιακούλη. Το χθεσινό πρόγραμμα του 3ου Ιπποκράτειου Ιατρικού Συνεδρίου, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη «Βιόπολις», περιελάμβανε ομιλίες, όπου μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα: «Εκπαίδευση στις κλινικές δεξιότητες σε συνθήκες προσομοίωσης: Το παράδειγμα του Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ.», «Τριτοβάθμια περίθαλψη παιδιών. Όταν η αναγκαιότητα γίνεται πραγματικότητα», «Ποζιτρονιακή Απεικόνιση στη Θεσσαλία. Πρώτος χρόνος λειτουργίας του PET-CT στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», «Το επόμενο βήμα στη ρομποτική ολική αρθροπλαστική του γόνατος. Σχεδιασμός και αποτελέσματα», «Ακραία καιρικά φαινόμενα και Δημόσια Υγεία» κ.α.         

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass