Κλείνει η αυλαία των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης»

* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΩΛ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2024 7:26

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Λάρισα το 3ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης: Η αέναη επιστροφή». Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται για 8η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».

Οι εργασίες του συνεδρίου, που ξεκίνησε προχθές στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στην έδρα του Τμήματος, στο συγκρότημα «Βιόπολις», συνεχίστηκαν χθες στο κτίριο Κατσίγρα (πλατεία Ταχυδρομείου) και θα ολοκληρωθούν σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, επίσης στο κτίριο Κατσίγρα. Η τελετή λήξης των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης: Η αέναη επιστροφή» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο ΔΩΛ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
09.00 - 11.00: Τομέας Κλινικοεργαστηριακός. Προεδρείο: Κ. Θεοδώρου, Π. Γεωργούλιας, Γ. Κύργιας. Πυρηνική Ιατρική και Theragnostics στην Ογκολογία, Βαρβάρα Βαλοτάσιου. Εξελιγμένες τεχνικές υπερήχων και Τεχνητή Νοημοσύνη, Ιωάννης Τσούγκος. Ρόλος της επεμβατικής νευροακτινολογίας στη διαχείριση των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, Ιωάννης Ιωαννίδης. Καινοτομία και Τεχνολογία στη σύγχρονη διάγνωση και θεραπεία Κυριακή Θεοδώρου. Προεδρείο: Μ. Σπελέτας, Χ. Χατζηχριστοδούλου. Ανοσιακό σύστημα και ενδομήτριο. Μία ιδιαίτερη σχέση, Φανή Καλαλά. Η χρήση και συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην πρόληψη και αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων, Βαρβάρα Μουχτούρη. Θρομβοφιλία, θρόμβωση και εξατομικευμένη θεραπεία, Παρασκευή Κώτση. Η σημασία του «diagnostic stewardship», Ευθυμία Πετεινάκη.
11.00 - 11.30: Διάλειμμα.
11.30 - 13.30: Τομέας Μητέρας – Παιδιού. Προεδρείο: Ι. Γριβέα, Α. Δαπόντε. Ο ρόλος της βιταμίνης D στην υγεία: Μήπως πράγματι πρόκειται για την Ιπποκράτειο «ΦΥΣΙΣ»;, Δημήτριος Παπαδημητρίου. Κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της αναφυλαξίας, Νικόλαος Κίτσος. Απώτερη έκβαση παιδιών που γεννήθηκαν με καισαρική τομή, Ιωάννα Γριβέα. Πυρετός αγνώστου αιτιολογίας σε βρέφη και παιδιά: Διαχείριση από την παιδίατρο Ασπασία Μιχούλα. Κρυοσυντήρηση στην Ελλάδα του 2024, Χριστίνα Μεσσήνη. Covid-19 τοκετοί στο Πανεπιστημαικό Νοσοκομείο Λάρισας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, Χρήστος Δονούδης. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στην Ελλάδα του 2024. Επιπολασμός - Διάγνωση - Θεραπεία, Γεώργιος Βαλασούλης.
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Σήμερα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με το εξής πρόγραμμα: 19.00 - 19.30: Χαιρετισμοί. 19.30 - 20.00: Ομιλία με θέμα «Στρες, φλεγμονή, νόσος», από τον Γεώργιο Χρούσο, ομότιμο καθηγητή. 20.00 - 20.20: Ομιλία με θέμα «Πώς αντιδρούν οι ακροατές ακούγοντας μουσική», από τον Βύρωνα Φιδετζή, μαέστρο - τσελίστα. 20.20 - 21.00: Μουσική εκδήλωση με το έργο του συνθέτη Γ. Κοντογιώργου «Χορεύοντας με τους Κενταύρους», με τον Σ. Μαυρομάτη στο σαξόφωνο και τον Π. Γιαννακάκη στο πιάνο. Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass