Εγκαταλείφθηκε ο βρεφονηπιακός σταθμός της ΔΥΠΑ στη Γιάννουλη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ * ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2024 15:50
-Στιγμιότυπο από τις ημέρες που άδειαζαν από τον χώρο του κτιρίου του βρεφονηπιακού  σταθμού, τον κατεστραμμένο εξοπλισμό του, μετά την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου 2023 -Στιγμιότυπο από τις ημέρες που άδειαζαν από τον χώρο του κτιρίου του βρεφονηπιακού σταθμού, τον κατεστραμμένο εξοπλισμό του, μετά την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου 2023

«Να αποκατασταθεί και να επαναλειτουργήσει ο πλημμυροπαθής βρεφονηπιακός σταθμός της ΔΥΠΑ στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης» ζητά η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν τα εξής: «Ο βρεφονηπιακός σταθμός της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), που λειτουργούσε στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, φιλοξενώντας 48 παιδιά (27 βρέφη και 21 νήπια), υπέστη ολοσχερή καταστροφή από την πρωτοφανή πλημμύρα του περασμένου Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα να πάψει η λειτουργία του και τα παιδιά να διασκορπισθούν σε άλλους παιδικούς σταθμούς σε όλη τη Λάρισα, δημιουργώντας προβλήματα στους γονείς τους.
Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη ότι βρίσκονται δίπλα στους πλημμυροπαθείς, ο βρεφονηπιακός σταθμός των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, είναι μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη για την κυβερνητική προκλητική απουσία και τα ψέματα που ξεφουρνίζουν καθημερινά.
Σχεδόν δέκα μήνες μετά την πρωτοφανή πλημμύρα, στη διάρκεια της οποίας ο βρεφονηπιακός σταθμός των Εργατικών Κατοικιών βυθίστηκε επί ένα μήνα κάτω από τα λασπόνερα, παραμένει ένα κενό κτίριο, που δεν έχει καθαριστεί πλήρως και δεν έχει απολυμανθεί και φυσικά δίχως εξοπλισμό.
Δικαιολογημένα οι γονείς των μικρών παιδιών εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, για το μέλλον του βρεφονηπιακού σταθμού της ΔΥΠΑ στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, αφού μετά την απάντληση των νερών, δεν γίνεται καμία εργασία για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του σταθμού, δεν υπάρχει ούτε ένα αντικείμενο από τον εξοπλισμό του.
Και ενώ αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στον πλημμυροπαθή βρεφονηπιακό σταθμό των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, οι γονείς που ανησυχούν για το αν θα μπορέσουν να στείλουν τον Σεπτέμβρη τα παιδιά τους σ’ αυτόν, όταν τηλεφωνούν στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΥΠΑ, έρχονται αντιμέτωποι με μια τραγελαφική και προκλητική κατάσταση, ακούγοντας εμβρόντητοι να τους απαντούν «ότι δήθεν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γονείς» και άλλοτε να διαπιστώνουν ότι στην υπηρεσία δεν γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος βρεφονηπιακός σταθμός είχε πλημμυρίσει και δεν έχει αποκατασταθεί!
Η πλειοψηφία των βρεφών και των νηπίων που φιλοξενούνταν στον εν λόγω βρεφονηπιακό σταθμό, προέρχονταν από οικογένειες που ζουν στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης και στη Γιάννουλη. Δηλαδή οικογένειες κυρίως πλημμυροπαθών, που ταλαιπωρούνται ακόμα από τις συνέπειες της πλημμύρας κι αν δεν ανοίξει τον Σεπτέμβριο ο βρεφονηπαικός σταθμός, θα έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα μια σοβαρή δυσκολία.
Η κυβέρνηση και η ελεγχόμενη απ’ αυτήν, διοίκηση της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αντί για κούφια λόγια και κοροϊδία, οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη αποκατάσταση του βρεφονηπαικού σταθμού των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, στον πλήρη επανεξοπλισμό του και στην πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για να μπορέσει να επαναλειτουργήσει κανονικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και να ξεκινήσουν άμεσα οι εγγραφές των παιδιών, με προτεραιότητα όσα φιλοξενούνταν την προηγούμενη περίοδο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass