ΤΑΣΟΣ ΜΠΕΡΙΤΖΑΣ:

Γιατί αποχώρησα…

• Από την τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου Παλαμά

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2017 13:51 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Φεβ 2017 13:52

Την οριστική του απόφαση για αποχώρηση από τον πάγκο του Ατρόμητου Παλαμά γνωστοποίησε με επιστολή του ο Λαρισαίος τεχνικός Τάσος Μπεριτζάς.

Ο έμπειρος προπονητής εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αναφέροντας πως υπήρχε «διοικητική αναταραχή και εσωστρέφεια από την αρχή της χρονιάς που προκαλούσε συγκεκριμένος άνθρωπος… με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση και αναταραχή στο ποδοσφαιρικό τμήμα, διχασμός στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας και τεχνητό αρνητικό κλίμα απέναντι σε παίκτες και προπονητή».
Αναλυτικά αναφέρει σε επιστολή του: «Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για εξομάλυνση της κατάστασης που είχα από τον πρόεδρο κ. Τινό και τα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ, τελικά σήμερα συναποφασίσαμε για το καλό της ομάδας, να αποχωρήσω από την ομάδα που με τόσο κόπο χτίσαμε στην κυριολεξία σχεδόν από μηδενική βάση. Και τούτο για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις στο γήπεδο, που δεν συνάδουν με το ύφος, το ήθος, και την αξιοπρέπεια που με διακρίνουν στη μέχρι τώρα προπονητική μου καριέρα. Επειδή το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός και όχι τραμπουκισμός, αποχωρώ οριστικά και αμετάκλητα από την ομάδα του Ατρομήτου Παλαμά τη στιγμή που η ομάδα βρίσκεται εντός στόχων και μάλιστα στην κρισιμότερη καμπή της μάχης της ανόδου.
Πολλές φορές έφτασα στα πρόθυρα να αποχωρήσω από την ομάδα. Με απέτρεπε κάθε φορά ο σεβασμός μου για την ιστορία του Ατρόμητου Παλαμά, οι διαβεβαιώσεις του προέδρου κ. Τινού, το ήθος και ο επαγγελματισμός των ποδοσφαιριστών και ο υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος κόσμος, που το όνειρό του ήταν και είναι να δει την αγαπημένη του ομάδα στη Γ’ Εθνική. Ελπίζοντας ότι όλα θα διορθωθούν, συνέχιζα με υπομονή και επαγγελματισμό να κάνω τη δουλειά μου, επισημαίνοντας στους παίκτες πως ο μόνος τρόπος για να συσπειρώσουμε τον κόσμο είμαστε εμείς και τα αποτελέσματά μας.
Όμως η συνεχής διοικητική αναταραχή και εσωστρέφεια από την αρχή της χρονιάς που προκαλούσε συγκεκριμένος άνθρωπος, οι προστριβές που είχε με τους ποδοσφαιριστές και η κακή συμπεριφορά του απέναντί τους, οι ευθύνες που επέρριπτε άνευ λόγου και αιτίας σε προηγούμενους παράγοντες, καθώς επίσης και σε όποιον είχε διαφορετική άποψη από τον ίδιο, όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση και αναταραχή στο ποδοσφαιρικό τμήμα, διχασμός στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας και τεχνητό αρνητικό κλίμα απέναντι σε παίκτες και προπονητή (μέχρι και αφισοκόλληση πραγματοποιήθηκε για «λαϊκή συνέλευση» με θέμα την αποπομπή μου). Έτσι εξέλιπε η βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων της ομάδας που είχα θέσει από την πρώτη επαφή μου με τη διοίκηση στις 15 Ιουνίου 2016, δηλαδή η συσπείρωση όλων για τον Ατρόμητο Παλαμά και μόνο γι’ αυτόν. Εύχομαι και ελπίζω να μην επιτρέψουν οι πολλοί σε έναν άνθρωπο να καταστρέψει την προσπάθειά τους.
Επιθυμώ να εκφράσω τις δημόσιες ευχαριστίες μου προς τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα το φετινό καλοκαίρι υπό αντίξοες συνθήκες και ιδιαίτερα τους κ.Τινό Γεώργιο, Τζέλη Γεώργιο, Καραδήμο Σωτήριο και Εκκλησιάρχη Απόστολο, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης που με τίμησαν με την επιλογή τους ως προπονητή της ομάδας του ΑΣ Αττρομήτου Παλαμά με βάση ένα πλάνο που καταστρώθηκε με στόχο η ομάδα να κατακτήσει το κύπελλο της ΕΠΣΝ Καρδίτσας και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.
Πολλές ευχαριστίες οφείλω στους συνεργάτες μου Γιάννη Παπαϊωάννου, Λεωνίδα Κιόρογλου και Γιώργο Τσούτσα σε όλους τους ποδοσφαιριστές για την εμπιστοσύνη και τον ενθουσιασμό που έδειξαν στον φετινό σχεδιασμό, τους στόχους και τον επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας της ομάδας, δείχνοντας μεγάλη υπομονή. Είμαι υπερήφανος που συνεργάστηκα μαζί τους.
Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ και στην πολύτιμη βοήθεια του Ορθοπαιδικού κ. Γιώργου Μπασδέκη και του Φυσικοθεραπευτή κ. Γιώργου Ζαχαρή, οι οποίοι παρείχαν σημαντικές υπηρεσίες για την άμεση αποκατάσταση τραυματισμών των ποδοσφαιριστών. Εύχομαι από καρδιάς να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας».

 

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ ΓΙΑ ΜΠΕΡΙΤΖΑ
Ανακοίνωση για τον προπονητή Τάσο Μπεριτζά εξέδωσε και ο Α.Σ. Ατρόμητος, με αφορμή την αποχώρησή του από τον πάγκο των «Πράσινων».
Αναλυτικά: «Ο Α.Σ. Ατρόμητος Παλαμά επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τον Τάσο Μπεριτζά για την προσφορά του στον Σύλλογο και να του ευχηθεί κάθε καλό στη συνέχεια της αξιόλογης και γεμάτη διακρίσεις προπονητική καριέρα του. Από το καλοκαίρι που το Δ.Σ. του ανέθεσε το δύσκολο έργο της τεχνικής ηγεσίας, ο κ. Μπεριτζάς ανταποκρίθηκε εξαιρετικά, διατηρώντας την ομάδα μας μέσα στους στόχους της, ωστόσο, όπως ανέφερε και ο ίδιος οι συνθήκες δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει το έργο του. Η προσφορά του κρίνεται πολύτιμη και ασφαλώς κερδίσαμε έναν πολύ καλό φίλο από τη Λάρισα, κρατώντας μόνο καλά από αυτή τη συνεργασία».

 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ-ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΣΗΜΟ
Να σταματήσουν τα σενάρια -που είναι πολλά- για τον επόμενο προπονητή της ομάδας, προσπαθεί η διοίκηση.
Μόλις ο Τάσος Μπεριτζάς γνωστοποίησε την οριστική του απόφαση να μη συνεχίσει στον πάγκο του Ατρομήτου, ακούσθηκαν ονόματα προπονητών από Καρδίτσα και Λάρισα.
Ο πρόεδρος κ. Τινός διέψευσε όλα τα σενάρια που φέρουν τους Παλαμιώτες να έχουν ήδη συμφωνήσει με τον άνθρωπο που θα καθοδηγήσει την ομάδα στο υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι ιθύνοντες του Ατρόμητου, αυτά τα σενάρια μόνο την ηρεμία και τη συσπείρωση που επιχειρείται σε κάθε επίπεδο μπορούν να ταράξουν  και ασφαλώς όταν υπάρξουν εξελίξεις πάνω στο προπονητικό κομμάτι, αυτές θα είναι επίσημες, θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως και όχι παραφιλολογικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass