Ψηφίζουμε για την Ελλάδα και όχι για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2024 10:00

* Γράφει ο Παντελής Περιβολάρης

Την ερχόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για την Ευρωβουλή και όχι για κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Συζήτηση πραγματική για τις ευρωεκλογές δεν έγινε και με ευθύνη πρωτίστως του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που θέλει να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε ένα είδος δημοψηφίσματος για τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Γι’ αυτό και στο τελευταίο διάστημα άρχισαν τα εκβιαστικά διλήμματα προς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Όμως, η αλήθεια είναι πως δεν έχει καμία σημασία αν η Νέα Δημοκρατία πάρει 30% ή 33% ή το ποιος θα είναι δεύτερος και τρίτος. Μπορεί να έχει σημασία για τους ίδιους, για τα εσωκομματικά τους, αλλά δεν έχει καμία σημασία για τους πολίτες, για την Ελλάδα. Η εντύπωση από το αποτέλεσμα θα κρατήσει μισό λεπτό. Μετά οι πολίτες θα είναι και πάλι αντιμέτωποι με τα προβλήματά τους, με το υψηλό κόστος διαβίωσης. Μετά η Ελλάδα θα είναι αντιμέτωπη με τα ίδια προβλήματα για τα εθνικά της θέματα. Μετά η Ευρώπη θα είναι αντιμέτωπη με τα προβλήματα που την έχουν οδηγήσει σε παρακμή, με πολιτικούς ανίκανους να συνεισφέρουν. Είναι θλιβερό ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές παίρνουν κάτω από τη βάση σε ό,τι αφορά την απόδοσή τους στον κοινοβουλευτικό έλεγχο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι θλιβερό ότι δεν προσφέρουν όλοι μαζί, 21 ευρωβουλευτές, σαν να είναι μία εθνική ομάδα, όταν προκύπτουν θέματα σημαντικά, όπως η απόφαση του προέδρου Ερντογάν να μετατρέψει τη Μονή της Χώρας σε τζαμί. Η απόφαση πάρθηκε το 2020. Κανένας ευρωβουλευτής δεν ασχολήθηκε. Άλλος πήγε στην Ευρωβουλή για να βγάζει σέλφι. Άλλος πήγε για να προετοιμαστεί να γίνει αρχηγός στο δικό του κόμμα. Άλλος για να καταγγέλλει την Ελλάδα και να μεθοδεύει ψηφίσματα εναντίον της. Γι’ αυτό να μη χαθεί η ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα ότι απέτυχαν. Να μη χαθεί η ευκαιρία να σταλεί μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη. Το υψηλό κόστος διαβίωσης στραγγαλίζει την κοινωνία. Να μην χαθεί η ευκαιρία να σταλεί μήνυμα στον κ. Ανδρουλάκη. Να μη χαθεί η ευκαιρία να σταλούν στην Ευρώπη οι 21 καλύτεροι για την επόμενη Ευρωβουλή. Εμείς οι Δημοκράτες, ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχουμε δεσμευτεί ότι ως Έλληνες πατριώτες και μεταρρυθμιστές θα φέρουμε πίσω την κοινή λογική στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, θα αποκρούσουμε κάθε τοξικότητα και λαϊκισμό για να δουλέψουμε για το συμφέρον της ΕΛΛΑΔΑΣ μας μέσα στην Ευρωβουλή. Ήρθε η ώρα οι Έλληνες ευρωβουλευτές να φορούν τη φανέλα της εθνικής ομάδας και όχι τη φανέλα του κόμματος ή της ευρωομάδας τους.
Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο και θέλω να το πω από τούτο το ιστορικό βήμα της Θεσσαλίας, παρατήρησα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, τον προβληματισμό των ανθρώπων της υπαίθρου, του πρωτογενούς τομέα. Είναι εγκλωβισμένοι σε δαγκάνες γραφειοκρατίας, εξαντλημένοι από το κόστος παραγωγής, οργισμένοι για τα καπέλα στις τιμές από τους μεσάζοντες και ανήμποροι να χρησιμοποιήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία που έρχονται από την Ευρώπη. Η δική μου δέσμευση, από την εμπειρία μου ως ειδικού επί των διεθνών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα και με τις γνώσεις μου ως υποψήφιος διδάκτορας Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σχέσεων, είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό, από εξιδεικευμένα familyoffices. Η δέσμευσή μου είναι να έρθουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι του μόχθου στη γη, σε επαφή με νέες τεχνολογίες, όπως η βιοτεχνολογία στην καλλιέργεια, αλλά και η χρήση τρίτης γενιάς φωτοβολταϊκών που δεν ακυρώνουν την πρωτογενή παραγωγή για να τοποθετηθούν στη γη, αλλά με το πολύ μικρό μέγεθός τους λειτουργούν παράλληλα με την καλλιέργεια. Όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν σε μείωση κόστους, σε αύξηση παραγωγής. Όλα αυτά είναι πράγματα που γίνονται στην Ευρώπη, γίνονται για παράδειγμα κοντά στις Βρυξέλλες, αλλά ουδείς Έλληνας ευρωβουλευτής δεν έκρινε σκόπιμο να ασχοληθεί.

* Ο Παντελής Περιβολάρης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων, ιστορικός, συγγραφέας και επιστήμων του ελληνικού πολιτισμού. Εκτός από τη δραστηριότητά του ως ειδικός επί των διεθνών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα, είναι εδώ και 32 χρόνια πετυχημένος και βραβευμένος δημοσιογράφος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass