ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΜΠΟΥΚΑΣ: Να δώσουμε νέο όραμα στους Θεσσαλούς

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2024 16:00

«Το ποτάμι των αλλαγών δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στην κοίτη του λαϊκισμού, ούτε να επιτρέψει στις οπισθοδρομικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν τη ρεβάνς» υποστηρίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ζαμπούκας μιλώντας για το διακύβευμα των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής.Με συνέντευξή του στην «Ε» δίνει το στίγμα της προεκλογικής περιόδου και μιλά για τη διαφαινόμενη μεγάλη αποχή, καταθέτει τα εχέγγυα με τα οποία ζητά την ψήφο των Ελλήνων και αναφέρεται στους τρόπους στήριξης της πληττόμενης από τις πλημμύρες Περιφέρειας και απαντά με σαφήνεια για τις διαφορές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δύο περιόδους με διαφορετικούς αρχηγούς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει!».

 * Mένουν μόλις λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Τι συμπεράσματα βγάλατε από όλη αυτήν την περίοδο;

Καταρχάς είναι μια μοναδική εμπειρία να ταξιδεύεις σε κάθε σημείο της χώρας, να γνωρίζεις τόσους πολλούς ανθρώπους, να αντιλαμβάνεσαι πόσο διαφέρουν τα προβλήματα από νομό σε νομό ή από περιφέρεια σε περιφέρεια. Θα σας δώσω το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα που απασχολούν και τα ζητήματα που μου έθεταν στην Κρήτη σε σχέση με αυτά στη Δυτική Μακεδονία ή τη Θεσσαλία. Αλλά οι αγωνίες είναι κοινές. Κυρίως να προοδεύσει ο τόπος τους, να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο. Και αυτό είναι υποχρέωσή μας να τους το προσφέρουμε. Φρονώ πως πρώτος από όλους το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό το αναγνωρίζει η ελληνική κοινωνία.


* Ισχύει ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές; Φοβάστε την αποχή;

Δε θα έλεγα πως αδιαφορούν, όμως συνάντησα αρκετό κόσμο που έθετε ερωτήματα για τον αν τον αφορά τι συμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο ή τι σημασία έχει ποιοι θα τον εκπροσωπήσουν. Με αναλυτικό τρόπο προσπάθησα να εξηγήσω πόσο μεγάλη σημασία έχουν και τα δύο, με το εξής απλό επιχείρημα: Ένα μεγάλο μέρος των αποφάσεων που αφορούν στη ζωή μας λαμβάνονται σε επίπεδο Ε.Ε. Κατά συνέπεια μας αφορά όλους τι γίνεται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και κατ’ επέκταση ποιοι είναι οι εκπρόσωποι της χώρας. Γι’ αυτό και χρειάζονται άνθρωποι με γνώσεις, εμπειρία, αντίληψη του διεθνούς γίγνεσθαι κ.λπ. Σε ό,τι αφορά την αποχή, δεν είναι δικό μας φαινόμενο. Υπάρχει ένα παγκόσμιο ρεύμα ολοένα και μικρότερης συμμετοχής στην κάλπη. Φυσικά και πρέπει να μας προβληματίσει όλους.


* Ποιο είναι το ζητούμενο για εσάς και την παράταξή σας;

Θα σας έλεγα το υψηλότερο ποσοστό, αλλά όχι με απλούς ποσοτικούς όρους. Είναι σημαντικό η κοινωνία να δώσει το μήνυμα στον πρωθυπουργό για ακόμα περισσότερες μεταρρυθμίσεις και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Το ποτάμι των αλλαγών δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στην κοίτη του λαϊκισμού, ούτε να επιτρέψει στις οπισθοδρομικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν τη ρεβάνς. Επιπλέον, είναι σημαντικό, όπως προείπα, να μας εκπροσωπήσουν οι καλύτεροι. Και αυτό το λέω για τους υποψηφίους όλων των κομμάτων.


* Προσωπικά με ποια εχέγγυα ζητάτε την ψήφο των πολιτών;

Παρότι δε μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, θα σας πω πως έχω κάνει έναν μεγάλο κύκλο στη δημοσιογραφία. Έχω κολλήσει πολλά ένσημα σχολιάζοντας και αναλύοντας φλέγοντα ζητήματα, πάντα από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία, αυτή της πίεσης για μεταρρυθμίσεις. Έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό, μιλάω ξένες γλώσσες, έχω πάρει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια. Γνωρίζω καλά πώς λειτουργούν οι θεσμοί της Ε.Ε. Θέλω, λοιπόν, όλη αυτήν τη μακρά διαδρομή και τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία να την αξιοποιήσω προς όφελος της πατρίδας μου και των συμπολιτών μου. Να αγωνιστώ με κάθε μου δύναμη για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα!

 

*Πώς μπορεί να στηριχθεί η Περιφέρεια της Θεσσαλίας που τόσο επλήγη από τις πλημμύρες;

Για εμένα αυτό είναι το ύψιστο καθήκον. Όχι μόνο επειδή γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα χωριό της Καρδίτσας. Αλλά γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει με τους πιο γοργούς ρυθμούς το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Ενδεχομένως και τώρα να μην έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος των καταστροφών. Άρα, είναι απολύτως αναγκαία η στήριξη από την Ε.Ε. σε όλα τα επίπεδα.
Από την οικονομική βοήθεια ως το συνολικό πλάνο για τον επανασχεδιασμό των πόλεων που επλήγησαν. Ταυτόχρονα είναι εξίσου σημαντικό να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των φορέων τόσο στο επίπεδο της προώθησης του σχεδίου ανασυγκρότησης όσο και σε αυτό της πρόληψης. Και κάτι πιο σημαντικό: Πάμε να δώσουμε νέο όραμα στους Θεσσαλούς. Με την ανασυγκρότηση, αλλά και με τον σχεδιασμό της ανάπτυξης για ολόκληρη την Περιφέρεια στο μέλλον.


* Κατά την άποψή σας ο κ. Κασσελάκης κομίζει κάτι νέο στην πολιτική; Βλέπετε διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα;

Αυτό που κομίζει ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, αλλά με τη μεταπολιτική. Διότι είναι άλλο πράγμα η επικοινωνία, ιδίως με τα νεανικά κοινά, και εντελώς διαφορετικό η πλήρης υποκατάσταση της πολιτικής από τα σόου, από το τικ-τοκ, από την ατάκα χωρίς περιεχόμενο.
Ο κ. Κασσελάκης μοιάζει εντελώς κενός στον λόγο του. Έχει ένα ωραίο περιτύλιγμα, που όμως το κουτί μέσα είναι άδειο. Ο κ. Τσίπρας, ανεξάρτητα από τις τεράστιες διαφωνίες, ήταν πολιτικός. Όμως, αυτό που είναι κοινό είναι η τοξικότητα του λόγου, είτε αφορά στην περίοδο Τσίπρα είτε στην περίοδο Κασσελάκη. Κοινώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass