ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 6ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Η ψυχική υγεία προτεραιότητα για το Υπ. Υγείας

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2017 22:40 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Οκτ 2017 23:45

Μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού «Δυνατότητες και Προκλήσεις», που πραγματοποιείται στη Λάρισα με πλούσιες θεματικές ενότητες.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό νομού Λάρισας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΕΕΔΔΑΦ).

Στο συνέδριο συμμετέχουν ως ομιλητές καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες στον χώρο του αυτισμού, όπως επίσης με αυτοαναφορές άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε χθες το απόγευμα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους «άξονες ενός διαφορετικού πολιτικού σχεδίου για την ψυχική υγεία». Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στη δημιουργία τεσσάρων ξενώνων για πολίτες στο φάσμα του αυτισμού και πως στόχος του Υπουργείου είναι η ανάπτυξη των Κέντρων Ημέρας. Ο γ.γ. του Υπουργείου παραδέχτηκε ότι «υπάρχει έλλειμμα ως προς τον σχεδιασμό των δομών της πρώιμης παρέμβασης», ενώ υποστήριξε ότι η ψυχική υγεία είναι προτεραιότητα για το Υπουργείο».

Στις ανάγκες, στα όσα έγιναν και σε αυτά που πρέπει να γίνουν στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των υφιστάμενων δομών και στην ανάπτυξη δομών για αυτισμό αναλόγως την ηλικία των ατόμων αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό νομού Λάρισας Έρη Καλογεροπούλου.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος παιδοψυχίατρος – ψυχίατρος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Καραντάνος στον σύντομο χαιρετισμό του υποστήριξε ότι η έρευνα για τον αυτισμό έχει αναπτυχθεί και πως ένα συνέδριο δεν είναι δυνατό να εξαντλήσει όλα όσα προκύπτουν.

Στον Σύλλογο θέλησε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «γιατί όλοι τους έχουν υπομονή και επιμονή, γιατί κατάφεραν να γίνουν πράγματα εκεί που οι υπηρεσίες ήταν απούσες, γιατί τράβηξαν μπροστά οι άνθρωποι του Συλλόγου». Ανάλογη ήταν και η δήλωση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Δεληγιάννη ο οποίος υποστήριξε ότι «το συνέδριο έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για να μιλήσει για δύσκολα θέματα. Σε περιόδους κρίσης χρειάζονται συνεργασίες και συγκεκριμένες δράσεις. Ως τοπική κοινωνία χρωστάμε ευγνωμοσύνη σε τέτοιους συλλόγους».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου. Στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, ο διοικητής των Νοσοκομείων Λάρισας Παναγιώτης Νάνος, ο αναπληρωτής διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Λιόλιος, και ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass