ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Η συμβολή των μοριακών επιστημών στην υγεία

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 16:40

Ομιλία με θέμα «Η συμβολή των μοριακών επιστημών στην υγεία» με τον κ. Σωτήρη Ν. Νικολόπουλο PhD, Ms διδάκτορα Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 8:00 μ.μ. στο ΟΥΗΛ. Η πρωτοβουλία ανήκει στην οδοντίατρο – δημοτική σύμβουλο Βιβή Τσεκούρα σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο κ. Νικολόπουλος

Ο κ. Νικολόπουλος Σωτήρης είναι απόφοιτος του Βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό στην Ιατρική Βιολογία (Ανοσολογία) από το πανεμιστήμιο Long Island στο Brookville NY. Είναι διδάκτωρ στη Μοριακή και Κυτταρική Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Forhdam στο Bronx NY. Επί δωδεκαετία υπήρξε ερευνητής και εκπαιδευτής στα πανεπιστήμια Long Island και Forhdam της Νέας Υόρκης και μεταδιδακτορικός συνεργάτης του Εθνικού Ινστιτούτου για τον καρκίνο στο Memorial. Έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε πολλά ιατρικά περιοδικά και τιμήθηκε με βραβεία και διακρίσεις για τη συμμετοχή του στην Έρευνα. Από το 2007 προσφέρει τις υπηρεσίες και τις βαθιές γνώσεις πάνω στο αντικείμενό του, σαν επιστημονικός διευθυντής Κέντρου Μοριακής Ανάλυσης.

Η ΒΙΒΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ

Μιλώντας για τη σημερινή εκδήλωση, η οδοντίατρος, δημοτική σύμβουλος Βιβή Τσεκούρα αναφέρει ότι «αυτή αποβλέπει στην υψηλού επιπέδου επιστημονική ενημέρωση πάνω στις τρέχουσες ερευνητικές εξελίξεις, εστιάζοντας στη σημαντικότητα των μέτρων πρόληψης. Μεγάλη είναι η βοήθεια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, που αποτελεί πρότυπο εθελοντικής προσφοράς προς το συνάνθρωπο και αποδεικνύει με τις συνεχείς και πολυσχιδείς δράσεις του, πως η Υγεία δεν είναι δεδομένη αλλά και πως καμία ασθένεια δεν είναι ανίκητη. Όσον αφορά στον μοριακό βιολόγο κ. Νικολόπουλο, αυτός αναμένεται να μιλήσει για την επανάσταση που έφερε στην έμβια ζωή, το μοντέρνο κοσμοείδωλο της επιστήμης, που συντίθεται από τη Μοριακή Βιολογία, την Βιοχημεία και όλα τα γνωστικά αντικείμενα που αποκαλύπτουν αιτίες και το πώς συμβάλλει στην υγεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass