ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Πανεπιστημιακό: ΚΛΕΙΣΤΟΝ

*Πρακτικά δεν θα εφημερεύσει λόγω αδυναμίας αναισθησιολογικής κάλυψης *Κραυγαλέα προβλήματα λόγω έλλειψης κονδυλίων *Ενημέρωση αρμοδίως ζητά ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 23:00

Εκτός λειτουργίας τίθεται πρακτικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα γίνουν ούτε προγραμματισμένα χειρουργεία, ούτε έκτακτα που θα προκύψουν λόγω της εφημερίας του.

Στο νοσοκομείο μπορεί να ανακύπτουν καθημερινά αμέτρητα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, με ελλείψεις υλικών ακόμη και των πιο βασικών, με περιορισμένο προσωπικό σε όλους τους τομείς, με καίριες βλάβες στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όλα ως απότοκο της ελλιπούς χρηματοδότησης και του συμπιεσμένου προϋπολογισμού. Ο ίδιος ο διοικητής Παν. Νάνος προέβλεψε ότι με τις συγκεκριμένες πιστώσεις το νοσοκομείο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει μετά τον Σεπτέμβριο, ωστόσο η «βόμβα» έσκασε πολύ νωρίτερα.

Η καθηγήτρια Ελένη Αρναούτογλου, διευθύντρια Αναισθησιολογικού, ενημέρωσε χθες εγγράφως τη διοίκηση και τις κλινικές του νοσοκομείου ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιουνίου δεν θα υπάρχει αναισθησιολογική κάλυψη στα χειρουργεία, τα οποία προφανώς δεν θα εκτελούνται. Και επειδή ένα νοσοκομείο και μάλιστα τριτοβάθμιο δεν ασχολείται με επεμβάσεις ονυχοπλαστικής, καθίσταται προφανές ότι το Πανεπιστημιακό δεν θα λειτουργεί την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον για σοβαρά περιστατικά. Οι αναισθησιολόγοι παύουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μη αναλαμβάνοντας το ρίσκο απέναντι στους ασθενείς, επειδή ο ιατρικός εξοπλισμός για τις αναισθησίες παραμένει ασυντήρητος καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί το σέρβις των μηχανημάτων. Κατά πληροφορίες πρόκειται για το υπέρογκο ποσό των 4.000 ευρώ+ΦΠΑ.

Η ακραία αυτή εξέλιξη ανοίγει το κουτί της Πανδώρας με τα κραυγαλέα προβλήματα που ταλανίζουν το Πανεπιστημιακό, το οποίο καλείται να λειτουργήσει φέτος με τον χαμηλότερο προϋπολογισμό που είχε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ζήτημα έχει ενημερωθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, από τη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά. Και έχει ζητήσει έγγραφη πληροφόρηση για την κατάσταση από τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass