Απόψε στην αυλή του Γαλλικού

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «DIVERTIMENTO»

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2024 10:11

Συνεχίζονται και σήμερα οι προβολές ταινιών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας –Institut Français Larissa , το γραφείο της Europe Direc tThessally και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα: Goethe Institut , Instituto di Cultura Italiano και Instituto Cervantes.

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των γλωσσών. Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου, καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (CouncilofEurope) στις 6 Δεκεμβρίου 2001. Σήμερα στις 9 το βράδυ στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας θα προβληθεί η ταινία «Divertimento», (Γαλλία, 2022 , 115΄). Στα 17 της χρόνια, η Zahia Ziouani ονειρεύεται να γίνει μαέστρος ορχήστρας. Η δίδυμη αδελφή της, Fettouma, είναι τσελίστρια. Έχοντας εντρυφήσει στην κλασική συμφωνική μουσική από μικρή ηλικία, επιθυμούν τώρα να την κάνουν προσιτή σε όλους, παντού.
Πόσο εφικτός είναι ένας τέτοιος στόχος το 1995, ιδίως όταν είσαι γυναίκα αλγερινής καταγωγής; Η απάντηση είναι απλή. Με αποφασιστικότητα, πάθος και τολμώντας το απίστευτο εγχείρημα της δημιουργίας της δικής τους ορχήστρας. Με μια λέξη: Divertimento.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass