ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΟΥΗΛ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Αιώνες ιστορίας σε «μόνο λίγα χιλιόμετρα»

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2018 16:21

Δεκάδες φίλοι, παλιοί γνώριμοι αλλά και θαυμαστές του σημαντικού έργου της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου κατέκλυσαν χθες την αίθουσα του ΟΥΗΛ προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου «Μόνο λίγα χιλιόμετρα. Ιστορίες για την Ιστορία».

Ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα εν είδει συζητήσεων ανάμεσα στην καθηγήτρια και τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά, που αποκαλύπτει πτυχές της παγκόσμιας ιστορίας μέσα από μνήμες και ιστορίες ζωής της κ. Ευθυμίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Προβατάς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κ. Ευθυμίου ανήκει σε ένα είδος ιστορικών που τείνουν να εκλείψουν από την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα. Κι αυτό γιατί πλέον οι ιστορικοί είναι τόσο εξειδικευμένοι σε συγκεκριμένους τομείς της επιστήμης, που δεν έχουν τη βαθιά και πλατιά γνώση της παγκόσμιας ιστορίας στον βαθμό που την έχει η κ. Ευθυμίου. Παράλληλα, ο δημοσιογράφος και επιμελητής της έκδοσης τόνισε ότι είναι μεγάλη τύχη το ότι είχε την ευκαιρία να κάνει «αποκλειστικές» συζητήσεις με έναν άνθρωπο που καθηλώνει κοινό εκατοντάδων ατόμων.

Η καθηγήτρια Ιστορίας δήλωσε συγκινημένη που βρέθηκε για την παρουσίαση του βιβλίου στην ιδιαίτερη πατρίδα της, αλλά και για την αθρόα συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση. Επίσης, σημείωσε ότι θεωρούσε ότι λόγω του θέματος του βιβλίου, που πραγματεύεται ιστορικά γεγονότα, θα ήταν δύσκολο ανάγνωσμα για το κοινό, αλλά διαψεύστηκε από την τεράστια αποδοχή που αυτό έτυχε.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γιώργος Καραβάνας, ενώ ανάμεσα στους εκατοντάδες Λαρισαίους, βρέθηκαν και ο βουλευτής Μάξ. Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης και οι αντιδήμαρχοι Λαρισαίων Απ. Σουρλαντζής και Δημ. Δεληγιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass