Αλλάζει εκ νέου το τοπίο στο λιανεμπόριο του ν. Λάρισας

ΣΤΗ "ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ" ΠΕΡΝOYN ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ TA "ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ MARKETS"- ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2019 22:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Ιουν 2019 22:10

  Σε έτος αναδόμησης του τοπικού κλάδου των σουπερ μάρκετ, που διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στον επιχειρηματικό χάρτη της περιοχής, αναδεικνύεται και η φετινή χρονιά καθώς το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων του νομού συγκεντρώνεται στα χέρια ολοένα και λιγότερων «παικτών».

Η τελευταία ηχηρή επιχειρηματική εξέλιξη έχει να κάνει με την απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της τοπικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΕΤ ΕΠΕ η οποία μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, που ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, περνά στα χέρια της Αθηναϊκής αλυσίδας "MARKET IN".

Από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου μεταβιβάζεται και τυπικά το 100% των μετοχών της λιανικής της τοπικής αλυσίδας, η οποία θα επικεντρώσει στο εξής τη δραστηριότητα της στο χονδρικό εμπόριο μιας και θα διατηρήσει τις αποθήκες της.

Επί της ουσίας, όπως διευκρίνισε στην "Ε"  ο ιδιοκτήτης της Κώστας Βλαχοδήμος, τα επτά καταστήματα της κραταιάς οικογενειακής επιχείρησης, τα έξι της Λάρισας και αυτό των Τρικάλων, παραχωρούνται στην οικογένεια του Θωμά Ράμμου, που ενισχύει με αυτά την παρουσία του στην περιφέρεια, ενώ το κατάστημα της Ελασσόνας το οποίο αποτελεί τη "ναυαρχίδα" της αλυσίδας παραμένει στην ιδιοκτησία της οικογένειας Βλαχοδήμου.

" Το deal κυοφορούνταν από πέρυσι, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχοδήμος, αφήνοντας να εννοηθεί πως η πρόταση εξαγοράς ήταν πολύ καλή, "υπεράνω των προσδοκιών", δείγμα της αναγνώρισης της δυναμικής πορείας της τοπικής αλυσίδας λιανεμπορίου, η οποία μέσα από σταθερά και μεθοδικά βήματα εξέλιξης, με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό και το συμφέρον του καταναλωτή, άφηνε  το στίγμα της στην τοπική οικονομία.

"Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς η εταιρεία μας δεχόταν κρούσεις είτε εξαγοράς είτε συνεργασίας. Τις απορρίπταμε με το σκεπτικό ότι θέλαμε να κρατήσουμε αμιγώς τον τοπικό μας χαρακτήρα. Σταδιακά όμως οι συνθήκες στην αγορά άλλαξαν, ο ανταγωνισμός πυροδότησε εξελίξεις επιβεβαιώνοντας πως το λιανεμπόριο βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού. Η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας μας ωστόσο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο καθώς στον στρατηγικό σχεδιασμό μας κυοφορείται μια νέα επιχειρηματική κίνηση για το νομό Λάρισας, πάλι στο χώρο του λιανεμπορίου, που θα υλοποιηθεί από την 1ηΟκτωβρίου" τόνισε  ο κ. Βλαχοδήμος, μη θέλοντας στην παρούσα φάση να αποκαλύψει λεπτομέρειες του νέου εγχειρήματος.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη συμφωνία που επήλθε, οι 135 εργαζόμενοι της εταιρείας θα μείνουν, θα κρατήσουν τις θέσεις τους ενώ η MARKET IN θα προσλάβει άλλους 35 για να ενισχύσει τη δράση της. Παράλληλα τα καταστήματα ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ θα διατηρήσουν την επωνυμία τους μέχρι τέλους του 2019 ενώ η ταμπέλα των MARKET IN θα φιγουράρει από τη νέα χρονιά.

Σημειώνεται πως η τοπική εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται από το 2011 όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στο δήμο Ελασσόνας. Οι καταναλωτές δεν άργησαν να αναγνωρίσουν την ποιότητα και εξυπηρέτηση που τους πρόσφερε το κατάστημα και να αγκαλιάσουν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια. Ακολουθούν χρόνια δυναμικής ανάπτυξης και η εταιρεία έφτασε να καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών με επτά συνολικά καταστήματα στο νομό, μεταξύ άλλων στην Ελασσόνα,  στη Γιάννουλη, στον Αγ. Κωνσταντίνο,  στη Φιλιππούπολη, στη Μανδηλαρά και στη Φιλελλήνων.

Να σημειώσουμε τέλος πως η Market In, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Ράμμου, έχει παρουσία από το 1990 κυρίως στην Αθήνα καθώς και στην Δυτική Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες της έχουν μεγάλη πείρα στον χώρο του λιανεμπορίου καθώς ήταν ιδιοκτήτες της Tresko, στην εξαγορά της οποίας όφειλε την γιγάντωση της η Μαρινόπουλος. Σήμερα πέρα από το σήμα "Market In" αναπτύσσει και τα αναπτύσσει και τα Brands Daily's και Economy με τον συνολικό αριθμό καταστημάτων να ξεπερνούν τα 198. Με την παρουσία της στη Λάρισα φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη 100% ελληνική αλυσίδα supermarket, συνοικιακών καταστημάτων, στοχεύοντας ψηλά στην ποιότητα των προϊόντων, στις προνομιακές τιμές της αγοράς και την εξυπηρέτηση των πελατών της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass