Εγκρίθηκε και το Open Mall της Ελασσόνας

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2019 15:22

Εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στην Ελασσόνα.  Θυμίζουμε πως στα μέσα Μαΐου το υπουργείο ανακοινώνοντας τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής δράσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014 -2020», είχε εγκρίνει τον φάκελο της Λάρισας και άλλων 4 της Θεσσαλίας, απορρίπτοντας τον φάκελο της Ελασσόνας. Τότε μάλιστα είχε ανακοινώσει πως έχει εγκρίνει 59 συνολικά προτάσεις αλλά στη δημοσιότητα έδωσε τις 56.

Επειδή όμως η βαθμολογία της πρότασης του Δήμου Ελασσόνας στον προσωρινό πίνακα κατάταξης αξιολόγησης ήταν μεγαλύτερη από τις τελευταίες που εγκρίθηκαν, άφηνε την αίσθηση ότι έχει γίνει λάθος. Ο τελικός πίνακας κατάταξης δικαίωσε τον Δήμο Ελασσόνας, που θα είναι η έκτη δημοτική αρχή της Θεσσαλίας, που σε συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο της περιοχής θα δημιουργήσει  Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (ή Open Mall όπως είθισται να λέγονται), φιλοδοξώντας να δώσει νέα ταυτότητα και φυσιογνωμία στην εμπορική αγορά της πόλης. Παρενθετικά να σημειώσουμε πως ο Δήμος χρηματοδοτείται με ποσό 1.406.862 ευρώ. Θυμίζουμε πως η πρόταση της Λάρισας εγκρίθηκε με 1,7 εκατ. ευρώ, της Καρδίτσας με 1,4 εκατ., των Τρικκαίων με 1.8 εκατ., των Μετεώρων  με 1,8 εκατ. και του Αλμυρού με 1,6 εκατ. ευρώ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Σημειώνεται πως οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι μορφολογική ενοποίηση της οδού Βενιζέλου, εκσυγχρονισμός κατακόρυφων στοιχείων των προσόψεων των καταστημάτων, δημιουργία ευχάριστου και αισθητικά άρτιου κλίματος που να προτρέπει τον καταναλωτή να ψωνίσει από την ντόπια αγορά, επένδυση των όψεων των ισογείων καταστημάτων με τοπική πέτρα, ανάρτηση ειδικών στοιχείων σκίασης, σήμανσης και αστικού σχεδιασμού (φωτιστικά, καθιστικά, φύτευση), τοποθέτηση στεγάστρων μπροστά από τα καταστήματα κ.α.
Επίσης στα καταστήματα που βρίσκονται σε ανοίγματα (6ης Οκτωβρίου και μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου) προβλέπονται πέργκολες, ενσωμάτωση εμπορικής φίρμας καταστήματος κάτω από το στέγαστρο σε πρόβολο, υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων, διαμόρφωση περιοχών φύτευσης κατά μήκος του πεζοδρομίου, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων κατά τόπους, δημιουργία οριοθετημένων θέσεων στάθμευσης κ.α.
Επίσης προβλέπονται smart εφαρμογές που θα τοποθετηθούν σε όλη την περιοχή παρέμβασης αλλά και γενικότερα στα όρια της αγοράς όπως Free wi-fi αισθητήρες στα πάρκινγκ του Δήμου και παράλληλη ενημέρωση των επισκεπτών και των πολιτών για τις κενές θέσης μέσω ειδικής σήμανσης και ειδικής εφαρμογής για τα smart κινητά, ψηφιακοί πίνακες ενημέρωσης για την αγορά της Ελασσόνας, βυθιζόμενοι κάδοι για μια πιο καθαρή και όμορφη αγορά και αρκετά άλλα.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Με αφορμή την έγκριση του φακέλου ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου τόνισε πως «όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί και προγραμματίσει, το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου είναι μια πραγματικότητα και για την Ελασσόνα. Με σωστό προγραμματισμό και συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο καταφέραμε και πετύχαμε την έγκριση της πρότασής μας. Το έργο αυτό σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μελέτες μας που είναι έτοιμες πρόκειται να αλλάξουν το αστικό περιβάλλον της Ελασσόνας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass