Συγκίνηση για τον θάνατο του Ζήση Παπαδημητρίου

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2015 8:34

 

Με αφορμή τον θάνατο του καθηγητή Ζήση Παπαδημητρίου άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, σύλλογοι αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα προχώρησαν σε δηλώσεις.

Δήμαρχος Λαρισας

Για τον θάνατο του καθηγητή Ζήση Παπαδημητρίου ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ο Καθηγητής Ζήσης Παπαδημητρίου, υπήρξε σε όλη του τη ζωή υπόδειγμα βαθιά προοδευτικού ανθρώπου, ενός διεθνιστή που αγωνιζόταν πάντα στο πλευρό των πολλών για την ελευθερία, το δίκαιο και την ισότητα των ανθρώπων.

Οι λαμπρές του σπουδές, η πολιτική και κοινωνική του δράση, η ακαδημαϊκή του πορεία και κυρίως η παρουσία του επί σειρά ετών, ως ερευνητή στο διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Κοινωνικής Έρευνας της Φρανκφούρτης, γνωστό και ως “Κριτική Σχολή της Φρανκφούρτης”, η δράση του στο χώρο του Πολιτισμού και η μεγάλη του αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον καθιστούν ξεχωριστή προσωπικότητα και του αξίζει κάθε σεβασμός.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια σημαντική απώλεια για τον πνευματικό κόσμο της χώρας και ιδιαίτερα της περιοχής μας.

Για τον θάνατό του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Σύλλογος Κοινωνιολόγων

Αποχαιρετούμε τον Ζήση Παπαδημητρίου, τον δάσκαλο κοινωνιολόγο, στο τελευταίο του ταξίδι. Τίμησε συχνά τον σύλλογό μας με τη συμμετοχή του σε διάφορες εκδηλώσεις ως ομιλητής. Τίμησε όσο λίγοι τον επιστημονικό μας χώρο με μια τεράστια συνεισφορά στον εκπαιδευτικό και συγγραφικό τομέα. Διανοούμενος με σπάνια κοινωνική προσφορά στον τόπο του, αλλά και στην οικουμένη. Οι προοδευτικές του ιδέες και οι αγώνες του θα εμπνέουν μελλοντικές γενιές.

Εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Ν. Λάρισας, εκφράζουμε στην οικογένειά του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Δεν θα σταματήσουμε να τιμάμε τη μνήμη του τόσο εκλεκτού δασκάλου, του αγωνιστή Ζήση.

ΛΥΚΕΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

Ο διευθυντής κ. Δημάκης Δημήτριος και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου Γόννων εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του συντοπίτη και κοσμοπολίτη καθηγητή κ. Ζήση Παπαδημητρίου, που με το έργο του λάμπρυνε τον πολιτισμό τόσο του σχολείου μας, όσο και του τόπου του, δείχνοντας «δρόμους» αλήθειας και στοχασμού φωτός που ταξιδεύουν μέχρι τα πέρατα του κόσμου... Σε ευχαριστούμε από καρδιάς για τη δύναμη ψυχής και για το όραμα που χάρισες σε ολόκληρο τον κόσμο... Η μνήμη σου θα ζει μέσα μας και θα μας οδηγεί στα βήματά σου… Δάσκαλε, καλό ταξίδι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass