Διεκδικούν γερμανικές οφειλές

*ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2024 13:40

Συγκέντρωση υπογραφών σε ψήφισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών οφειλών πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας από την ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Λάρισας στο οποίο ανταποκρίθηκαν αγωνιστές της Αντίστασης, μαχητές του ΔΣΕ, φίλοι και απόγονοί τους, αλλά και πολιτικοί πρόσφυγες.


Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής: «Το 2024 κλείνουν ογδόντα χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη φασιστική κατοχή.
Ογδόντα χρόνια από τότε που η εργατική τάξη της Ελλάδας, ο λαός και η νεολαία του συσπειρωμένοι στο ΕΑΜ, στον ένοπλο βραχίονά του τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ πάλευαν νικηφόρα με το όπλο στο χέρι, με αιμοδότη, νου και ψυχή το ηρωικό ΚΚΕ. Είχαν νικήσει το εγκληματικό γερμανικό ναζιστικό τέρας και τους ντόπιους αστούς συνεργάτες του.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς, συγκριτικά με τον πληθυσμό της, την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πάνω από 500.000 ήταν οι νεκροί στη διάρκεια της τετράχρονης φασιστικής κατοχής, ενώ ανυπολόγιστες ήταν οι υλικές ζημιές από τις λεηλασίες και τις καταστροφές.
Ογδόντα χρόνια μετά παραμένουν ανεκπλήρωτες οι δίκαιες και τεκμηριωμένες αξιώσεις του ελληνικού λαού για τις πολεμικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις που οφείλει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία Γερμανίας (ΟΔΓ) για τις καταστροφές που προξένησαν στην Ελλάδα οι εγκληματικές ναζιστικές ορδές. Έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις που δεν διεκδικούν με επιμονή και σχέδιο ενεργειών τις οφειλές της Γερμανίας…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass