Παραπέμπεται αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο της 43χρονης φαρμακοποιού

ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2024 13:20

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας παραπέμπει τελικά την αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας για τον θάνατο της 43χρονης φαρμακοποιού, η οποία το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 πνίγηκε από τα ορμητικά νερού του πλημυρισμένου ποταμού ενώ

διέσχιζε με το αυτοκίνητό της τον δρόμο έξω από Κέντρο Υγείας Μουζακίου.
Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας με Βούλευμά του (170/23-11-2024) παραπέμπει την αξιωματικό που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Καρδίτσας – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για να δικασθεί «ως υπαίτια του ότι στην Καρδίτσα στις 18-9-2020 από αμέλεια και ειδικότερα από έλλειψη της προσοχής, που όφειλε κατά τις περιστάσεις, επέφερε τον θάνατο άλλου, αποτέλεσμα, το οποίο δεν προέβλεψε».
Όπως είναι γνωστό, με αφορμή τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» που έπληξε και την Καρδίτσα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας πρόσφατα έκρινε ένοχους τέσσερις από τους 10 κατηγορούμενους για το αδίκημα της πλημμύρας, ενώ όλοι τους κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλειας.
Οι δέκα είχαν παραπεμφθεί από τον Ανακριτή Καρδίτσας σε αντίθεση με την αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. η οποία απαλλάχθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το οποίο με Βούλευμά του (51/19-4-2023), αποφάνθηκε να μη γίνει κατηγορία εναντίον της για την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με αφορμή πάντα τον θάνατος της φαρμακοποιού.
Ωστόσο κατά του απαλλακτικού βουλεύματος προσέφυγαν συγγενείς της φαρμακοποιού με τον Άρειο Πάγο να παραπέμπει την υπόθεση για νέα κρίση, κάνοντας μερικώς δεκτή την προσφυγή, μόνο για την αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.. Έτσι με το Βούλευμα (1085/2024) του Αρείου Πάγου η υπόθεση επέστρεψε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας λόγω, έλλειψης εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης και μη πλήρους αξιολόγησης των αποδεικτικών μέσων.
Ο αντεισαγγελέας Εφετών υπέβαλε παραπεμπτική - για την αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. – πρόταση του στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας που, με χθεσινό Βούλευμα παραπέμπει την αξιωματικό στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας και σε ημερομηνία που θα προσδιορίσει η Εισαγγελία της Καρδίτσας.
ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΣΠΙΤΙ
Στις 20.30 το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 ενώ είχαν εκδηλωθεί τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσε ο «Ιανός», η 43χρονη αφού τελείωσε την εργασία της στο φαρμακείο που διατηρούσε στο Μουζάκι επιβιβάστηκε στο Ι.Χ. Ε αυτοκίνητό της και ακολούθησε τη διαδρομή της επιστροφής στην κατοικία της, στο Μουζάκι.
Σύμφωνα και με το Βούλευμα, η 43χρονη «εισήλθε στην κεντρική γέφυρα Μουζακίου, χωρίς να έχει καμία προειδοποίηση για ανακοπή πορείας από αστυνομικό όργανο και χωρίς να ανακόψει την πορεία της από την προηγούμενη λήψη των αναγκαίων μέτρων τροχαίας κίνησης. Τέτοια μέτρα, που θα ανέκοπταν την κίνησή της, ήταν η παρουσία σκοπών αστυνόμευσης τροχαίας, η τοποθέτηση οχημάτων της αστυνομίας με αναμμένο φάρο, η τοποθέτηση προειδοποιητικών εμποδίων (κώνοι, δοκοί με αντανάκλαση στο φως ημέρας και στο τεχνητό φως με σταθερή βάση υλικών, η τοποθέτηση-πρόσδεση ταινιών κατά πλάτος της γέφυρας στο Μουζάκι) ώστε να υπάρχει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τόσο στη γέφυρα στο Μουζάκι όσο και στην οδό πλησίον του Πάμισου ποταμού, στην οποία κινήθηκε η πιο πάνω οδηγός. Στη συνέχεια η οδηγός, αφού κινήθηκε μέσω της κεντρικής γέφυρας Μουζακίου, εξήλθε αυτής και ακολούθως εισήλθε αριστερά στην περιφερειακή οδό Αργιθέας - Καρδίτσας, και στο ρεύμα κυκλοφορίας, που οδηγεί στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου και στο Δημαρχείο Μουζακίου. Από την υποχώρηση - κατάρρευση του οδοστρώματος της περιφερειακής οδού Αργιθέας - Καρδίτσας το όχημα της ανωτέρω οδηγού βρέθηκε στο ποτάμι του Πάμισου, με αποτέλεσμα τον θάνατό της από πνιγμό» καταλήγει το παραπεμπτικό Βούλευμα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass