«Η Νέα Αριστερά φιλοδοξεί να καλύψει το πολιτικό κενό της αντιπολίτευσης»

*ΤΟΝΙΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2024 13:50

«Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπάρχει κενό. Κρίση ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίση στρατηγικής στο ΠΑΣΟΚ. Κατακερματισμός στην ευρύτερη Αριστερά.

Αυτό το πολιτικό κενό καλούμαστε και οφείλουμε να το καλύψουμε, γιατί όσο δεν το κάνει αυτό η Αριστερά, η κοινωνική δυσαρέσκεια θα εκφραστεί μέσα από ακροδεξιές δυνάμεις. Η Νέα Αριστερά φιλοδοξεί να καλύψει αυτό το πολιτικό κενό» τόνισε η βουλευτής και στέλεχος της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου.
Η κ. Αχτσιόγλου μίλησε χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο Λάρισας, σε ανοιχτή εκδήλωση -συζήτηση μελών και φίλων της Νέας Αριστεράς με θέμα «στον δρόμο της Αριστεράς για να κερδίσουμε τις ζωές μας», ενόψει και του 1ου συνεδρίου του κόμματος το οποίο, όπως είπε «θα σφραγίσει την παρουσία της Νέας Αριστεράς ως επίσημο κόμμα».
Αναφερόμενη αρχικά στις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε μεταξύ άλλων πως «το αίτημα των πολιτών καθημερινά διατυπώνεται απλά: «Κάτι πρέπει να γίνει, κάντε κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι». Και με το «να αλλάξει αυτή η κατάσταση» εννοούν την κυβέρνηση της Δεξιάς και την πολιτική που εφαρμόζει.
Επί διακυβέρνησης ΝΔ συντελείται μία πρωτοφανής αναδιανομή από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα προς τα πλέον πλούσια τμήματα της κοινωνίας. Αυτή η στρατηγική υπηρετείται με την πολιτική στην οικονομία, στην εργασία, στα δημόσια αγαθά και στο κοινωνικό κράτος. Αποτέλεσμά της είναι οι πολλοί να φτωχοποιούνται και οι λίγοι να απολαμβάνουν χυδαίο πλουτισμό».
Η βουλευτής παρουσίασε τη «στρατηγική της Νέας Αριστεράς», ενώ αναφερόμενη στις προϋποθέσεις συμμαχιών, υπογράμμισε πως «δεν αναζητούμε ένα λαμπερό πρόσωπο για να εκφράσει υποτίθεται κάτι που είναι έτοιμο εκεί έξω, μια προοδευτική παράταξη, μια κεντροαριστερά, μια δημοκρατική παράταξη. Η συζήτηση πρέπει να απομακρυνθεί από τις μεταγραφές προσωπικοτήτων, τις ατομικές διαπραγματεύσεις και τις συγκολλήσεις κορυφής. Η απάντηση θα έρθει από τη συγκρότηση του αντίπαλου κοινωνικού μπλοκ.
“Η στρατηγική πρέπει να είναι πλήρως και ολοκληρωτικά αντιπαραθετική με αυτή της Δεξιάς. Να υπάρχει σαφής κοινωνική και ταξική απεύθυνση: Με κεντρικό πυλώνα τις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας, τους επισφαλείς, τους νέους επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τους επαγγελματίες που ζουν από την εργασία τους, όλους αυτούς που σήμερα υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης του κόστους ζωής, της αυταρχικής δημοκρατίας, της άλωσης του κοινωνικού κράτους από ανεξέλεγκτα ιδιωτικά συμφέροντα». Με την κ. Αχτσιόγλου να καταλήγει τονίζοντας πως «εμείς είμαστε εδώ. Δεν είμαστε στο παρελθόν. Μιλάμε για το αύριο».
Την κ. Αχτσιόγλου προλόγισε το στέλεχος της Νέας Αριστεράς Ζωή Ακριβούλη, ενώ νωρίτερα η κ. Αχτσιόγλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σωτήρη Γιαννακόπουλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass