Προτεραιότητά μας η ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης

Τόνισε ο υφυπουργός Χρήστος Κέλλας στην 1η Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Γράμμο

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2024 15:24

Τη μεγάλη οικονομική, ιστορική και πολιτιστική σημασία της μετακινούμενης κτηνοτροφίας για την Ελλάδα, αλλά και την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο της κτηνοτροφίας τόνισε σε ομιλία του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο της 1ης Γιορτής Κτηνοτροφίας στο χωριό Γράμμος της Καστοριάς, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.


Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Π.Ε. Καστοριάς και ο Δήμος Νεστορίου σε συνεργασία με την πρόεδρο της Τ.Κ. Γράμμου και εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Αλεξάνδρα Μάτσια, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
Στην ομιλία του ο Χρήστος Κέλλας υπογράμμισε ότι «η ανάταξη της αγροτικής οικονομίας είναι βασική μας προτεραιότητα, με στόχο την ανάπτυξη ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού αγροτικού τομέα, που μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και ανάγκες. Προτεραιότητά μας είναι η ολοκλήρωση της εκπόνησης των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, ώστε να υπάρξει ένας εθνικός μακρόπνοος σχεδιασμός για τη ζωική παραγωγή, με τη διαμόρφωση εθνικού χάρτη επιλέξιμων βοσκότοπων, στοχεύοντας στην ορθολογική και βιώσιμη διαχείρισή τους».
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναγνώρισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος σήμερα, όπως η κλιματική αλλαγή και οι περιορισμοί στη χρήση των βοσκοτόπων. Ωστόσο, δήλωσε πως «η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ενίσχυση του κλάδου μέσω προγραμμάτων βιωσιμότητας και σύγχρονων υποδομών, ώστε οι κτηνοτρόφοι μας να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους και να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις», ενώ πρόσθεσε: «Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις αυτές.
Ένα επιπλέον στοίχημα για εμάς είναι ο εκσυγχρονισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να εξυγιανθεί το σύστημα πληρωμών και να υπάρχει διαφάνεια παντού. Εντολή του πρωθυπουργού είναι οι ενισχύσεις να είναι δίκαιες και να τις παίρνουν αυτοί που πραγματικά παράγουν».
Αναφορικά με τη νόσο της πανώλης, ο Χρήστος Κέλλας ανέφερε: «Από τη στιγμή που διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα πανώλης υπήρξε άμεση κινητοποίηση με τη συνεργασία όλων των φορέων και λάβαμε τα απαιτούμενα μέτρα, τα οποία αποδίδουν. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι βαίνουμε προς την εκρίζωση της νόσου. Να ευχαριστήσω ξανά όλους τους κτηνιάτρους, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους, τους αντιδημάρχους και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτόν τον αγώνα, γιατί πραγματικά στήθηκε στην Ελλάδα η μεγαλύτερη κτηνιατρική επιχείρηση που έγινε ποτέ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass