Χωρίς αποχετευτικό δίκτυο η Αιγάνη

Τονίστηκε στη συνάντηση με την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2024 16:26

Στην Αιγάνη βρέθηκε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών Μαρία Κωστή, προκειμένου να ενημερωθεί και να καταγράψει τα προβλήματα του χωριού από την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου, τους συμβούλους και τους κατοίκους του.


Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται από την παράταξη «το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα, που μας τόνισαν οι κάτοικοι, είναι η απουσία αποχετευτικού δικτύου που σε συνδυασμό με την απουσία βόθρων σε πολλά σπίτια του χωριού, καθιστά το πρόβλημα υγειονομική “βόμβα”.
Έργα που επιχειρήθηκαν από τη δημοτική αρχή ήταν ανεπαρκή, χωρίς αποτελεσματικό σχεδιασμό. Ελλιπής καθαρισμός των φρεατίων ομβρίων, σε συνδυασμό με το προαναφερθέν πρόβλημα, καθιστά την κατάσταση χειρότερη, με τα νερά να μπαίνουν μέσα στις αυλές των κατοίκων, γύρω από την πλατεία, επειδή, λόγω πλακόστρωσης, έχει ανέβει το επίπεδο και η απορροή είναι πλέον προβληματική.
Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και αναζητούν τρόπο να λυτρωθούν από αυτή την κατάσταση, με επερώτηση στη Βουλή, από βουλευτές του νομού, επειδή η δημοτική αρχή μάλλον υποτιμά τη σπουδαιότητα του θέματος.
Υπάρχει καθίζηση στον δρόμο που συνδέει την παλιά εθνική οδό με το χωριό, που έχουν γίνει κάποια “μπαλώματα”, όπως είπαν οι δημότες, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Έχει γεμίσει ο τόπος με ανεξέλεγκτα ογκώδη αντικείμενα, λόγω απουσίας συγκεκριμένου σημείου συλλογής τους. Αγροτική και εσωτερική οδοποιία σε πολύ κακή κατάσταση, ειδικά μετά τον Daniel. Μάλιστα, τόνισαν, στο εσωτερικό δίκτυο είναι θέμα χρόνου να υπάρξει ατύχημα. Έλλειψη καθαριότητας χώρων και κάδοι απορριμμάτων άπλυτοι. Στην ύδρευση υπάρχει ανάγκη πρόσθετου δικτύου ενώ στην άρδευση κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από το υφάλμυρο νερό που έχει διεισδύσει στον υδροφόρο ορίζοντα. Παιδικές χαρές ακατάλληλες και επικίνδυνες λόγω βλαβών. Ανάγκη δημιουργίας άλλων δύο τουαλετών στο γήπεδο και συντήρηση των υπαρχόντων. Άμεση τοποθέτηση κλιματισμού στο ΚΑΠΗ. Άμεσες ενέργειες να λυθεί επιτέλους το θέμα του κακού δικτύου τηλεφωνικής επικοινωνίας και του ανύπαρκτου τηλεοπτικού σήματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass