Ανοίγει σήμερα η γιορτή κρασιού Αμπελώνα

* ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ * ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΧΡ. ΔΑΝΤΗ ΚΑΙ ΚΩΝ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2024 13:50

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Του ανταποκριτή μας)

Η αυλαία της φετινής Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα ανοίγει σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στο άλσος Αγίου Γεωργίου, και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της γιορτής κρασιού έχει ως εξής:
* Σήμερα Πέμπτη: Στις 8.30 μ.μ. εγκαίνια και χαιρετισμοί. Ομιλία από τη διευθύντρια του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, κ. Αναστασία Παναγιώτου, με θέμα «Ο οίνος της ζωής, του πολιτισμού, της διατροφής». Ομιλία από τη διαιτολόγο – διατροφολόγο, κ. Τάνια Μπέλτσιου – Δαλακώνη, με θέμα «Το κρασί σύμμαχος στη μεσογειακή διατροφή».
Επίδειξη μαγειρικής από τον μάγειρα Τάσο Παπαμιχάλη και το τμήμα μαγειρικής του 2ου Δημόσιου ΙΕΚ Λάρισας, όπου θα προσφέρονται στους επισκέπτες εδέσματα που σχετίζονται με το κρασί. Γνωριμία με τα κρασιά των οινοποιείων του Δήμου. Συναυλία με τους Χρήστο Δάντη και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στις 10.30 μ.μ.
* Αύριο Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου: Προβολή της ταινίας «Υψηλή μαγειρική», από την ψηφιακή ταινιοθήκη «IF cinema» του Γαλλικού Ινστιτούτου, στις 8.00 μ.μ. Εικαστικές δημιουργίες με θέμα το σταφύλι για τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα, σε συνεργασία με την εικαστικό κ. Ζωή Καραμαλίγκα, από τις 8:00 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ.
Μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις από τοπικούς συλλόγους στις 9.00 μ.μ. Παραδοσιακό γλέντι με τον Φώτη Τράσια και τη «Χάλκινη Πανδαισία».
* Μεθαύριο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου: Προβολή της παιδικής ταινίας «Το Τρίο της Μπελβίλ», από την ψηφιακή ταινιοθήκη «IF cinema» του Γαλλικού Ινστιτούτου, στις 8.00 μ.μ.
Αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς από το Πνευματικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας στις 9.00 μ.μ. Συναυλία με το συγκρότημα «ARGON» στις 10.30 μ.μ.
* Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου: Επιδείξεις taekwondo από τον Α.Ο. Αμπελώνα «Ευ Ζην» στις 8:00 μ.μ. Επιδείξεις από τα τμήματα μοντέρνου, hip hop και σύγχρονου χορού της Σχολής Χορού Αμπελώνα – Σαγώνα Βασιλική στις 8.30 μ.μ. Επιδείξεις ρυθμικής γυμναστικής από το γυμναστήριο Energy του Αμπελώνα στις 9.00 μ.μ. Μουσικό σεργιάνι με τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Τυρνάβου και το μουσικό εργαστήρι του Συλλόγου Εκτελεστών. Στο τραγούδι ο Νίκος Νταλάκας, στις 9.00 μ.μ. Η Μελίνα Κανά συναντά τον Αλέξανδρο Κτιστάκη και παρέα έρχονται να μας διασκεδάσουν στις 10.00 μ.μ.
ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙΑ
Στον χώρο της γιορτής θα υπάρχουν περίπτερα οινοποιείων περιοχής Δήμου Τυρνάβου, όπου συμμετέχουν οι: Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, Κτήμα Παπρά και Οινοποιείο Γιάτσα.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
Επίσης, θα υπάρχουν περίπτερα ζωγράφων της περιοχής του Αμπελώνα, όπου εκθέτουν οι: Καραμαλίγκα Ζωή (συμμετέχουν και μαθητές/-τριες με έργα τους), Τσάλτας Δημήτρης.
ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Στον χώρο έχει τοποθετηθεί περίπτερο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Τυρνάβου, όπου θα λειτουργεί η «γωνιά του παιδιού» με διάφορες δράσεις τις ώρες 8.00 μ.μ. έως 10.00 μ.μ.
ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Επίσης, περίπτερα θα λειτουργήσουν και από πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους και σωματεία της περιοχής Αμπελώνα. Και συγκεκριμένα: Γυμναστικός Σύλλογος Αμπελώνα, Α.Ο. TAE KWON DO Αμπελώνα «Ευ Ζην», Α.Ο. Αμπελωνιακός, Α.Ο. Αμπελώνα «Νίκη», Π.Α.Σ. Ακαδημία Ελπίδες Αμπελώνα, Σύλλογος Απανταχού Σκαμνιωτών Αμπελώνα «Ο Όλυμπος», Σύλλογος Γυναικών Αμπελώνα, Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού «Ο Αμπελώνας», Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η αρωγή», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ελπίδα», Σύλλογος Hip Hop Αμπελώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass