Αγανάκτησαν με τις καθυστερήσεις στη Διεύθυνση Μεταφορών Λάρισας

* ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ * ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ * ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 40% ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2024 13:45

Την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί στη Διεύθυνση Μεταφορών Λάρισας (Μηχανολογικό), με την έλλειψη υπαλλήλων, εξέφρασαν χθες μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Λάρισας.

Στην είσοδο των κτιρίων της Διεύθυνσης προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας άμεσα μια λύση από την Περιφέρεια με «μόνιμους υπαλλήλους και όχι απλά με οκτάμηνους», για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τόσο τον κόσμο όσο και τους επαγγελματίες.
Οι εκπαιδευτές οδήγησης εξήγησαν πως αυτή η κατάσταση, εκτός από το γεγονός πως ταλαιπωρεί τους πολίτες, έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην εργασία τους.
Συγκεκριμένα, μιλούν για μείωση έως και 40% στον κύκλο εργασιών τους.
«Πραγματοποιούμε αυτήν τη διαμαρτυρία για να κάνουμε πιο έντονη την παρουσία μας, ώστε να έχουμε κάποια άμεση λύση στα προβλήματα που αφορούν στη Διεύθυνση Μεταφορών στη Λάρισα. Έχουν αποχωρήσει υπάλληλοι της Διεύθυνσης και παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξαν αντικαταστάτες. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει υποστελέχωση της υπηρεσίας κι αυτό οφείλεται σε ολιγωρία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που μας αναγκάζει να βρισκόμαστε εδώ. Για να βρούμε κάποιες λύσεις…» ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου κ. Έφη Σπηλιώτη και εξήγησε πως κατανοούν τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης που κάνουν ό,τι μπορούν για να ανταπεξέλθουν στις ήδη μεγάλες απαιτήσεις.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Λάρισας κ. Νίκος Οικονόμου σημείωσε πως: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος είναι η υποστελέχωση της Υπηρεσίας Μεταφορών. Πάντα υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Έχουμε λιώσει τα παπούτσια μας στους διαδρόμους της Περιφέρειας με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Όμως, και με αυτή παρατηρούμε ότι δεν αλλάζει τίποτα. Το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό κι αναγκαζόμαστε τώρα να το κινηποιήσουμε, γιατί βλέπουμε ότι δε μας ακούει κανείς. Αυτό έχει ως συνέπεια να έχουμε δουλέψει 40% λιγότερο και δεν κατάφερε να εξυπηρετηθεί το κοινό της Λάρισας.
Αυτό κάπως πρέπει να αλλάξει. Θέλουμε τοποθετήσεις υπαλλήλων στη Διεύθυνση Μεταφορών και υπαλλήλων που να μπορούν να δουλέψουν κανονικά. Τα οκτάμηνα είναι ασπιρίνη στον καρκίνο. Δε δίνουν λύσεις. Η υπηρεσία φυλλορροεί και η δουλειά δεν μπορεί να βγει».
ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙ
Τα μέλη του σωματείου ανέφεραν, επίσης, πως «μεγάλος πονοκέφαλος αποτελεί το θέμα του χώρου εκπαίδευσης και εξετάσεων οδήγησης για όλους τους επαγγελματίες. Εξηγούν, μάλιστα, πως η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν έρχεται η περίοδος του παζαριού.
«Ο χώρος δεν ενδείκνυται γενικά. Πρόσφατα εκεί καταγράψαμε πολλές ζημιές σε δίκυκλα. Το πρόβλημα γνωστοποιήθηκε, αλλά και πάλι δε βρέθηκε κάποια ουσιαστική λύση».
Ενόψει του παζαριού η κ. Σπηλιώτη ανέφερε πως: «Το τελευταίο διάστημα ήρθαμε σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο, κ. Παπαλέξη, όπου καταφέραμε να μας δώσει μία προσωρινή λύση στον χώρο του Ael Fc Arena και τον ευχαριστούμε», όμως σημείωσε πως πάλι δεν τους καλύπτει, γιατί απαιτείται μία κανονική πίστα, τόσο για την ασφάλεια των υποψηφίων όσο και των εκπαιδευτών.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass