«Κατέθεσα πλήρη φάκελο νόμιμων δικαιολογητικών»

* Η 78ΧΡΟΝΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2024 13:55

«Κατέθεσα πλήρη φάκελο νόμιμων δικαιολογητικών» τονίζει η 78χρονη ιδιοκτήτρια λούνα παρκ και πλειοδότρια του φετινού διαγωνισμού για το παζάρι του Δήμου Λαρισαίων, απαντώντας στην «Ε», με αφορμή το δημοσίευμα της εισαγγελικής παρέμβασης.

Υπενθυμίζεται πως ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας με αφορμή δημοσιεύματα για το λούνα παρκ της Λάρισας, στο οποίο πλειοδότησε η 78χρονη και μοναδική ενδιαφερόμενη ιδιοκτήτρια της ίδιας εταιρείας λούνα παρκ, σε παιχνίδι του οποίου έχασε τη ζωή της η 13χρονη στον Αλμυρό πριν πέντε χρόνια, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η όλη διαδικασία. Η 78χρονη, απαντώντας στην «Ε», διευκρινίζει πως η άδεια εγκατάστασης θα χορηγούνταν 2-3 ημέρες πριν την έναρξη του παζαριού και συνεπώς κανένα ψυχαγωγικό μηχάνημα δεν εγκαταστάθηκε στον χώρο του παζαριού.
Σημειώνεται, επίσης, πως η εισαγγελική παρέμβαση για τη διαδικασία συνέπεσε με την απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων να ακυρώσει τη λειτουργία του λούνα παρκ, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αναλυτικότερα, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας λούνα παρκ κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου, διά του δικηγόρου της, κ. Χρήστου Νάστου, στην απαντητική επιστολή της «Ε» αναφέρει τα εξής:
«Αναφορικά με το δημοσίευμά σας στην εφημερίδα σας με τίτλο «Εισαγγελική έρευνα για το λούνα παρκ», ενημερώνω εσάς και ως εκ τούτου τους αναγνώστες σας ότι: Υπήρξα η μόνη ενδιαφερόμενη και συμμετέχουσα στην πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στη Νεάπολη 2024, καταθέτοντας πλήρη φάκελο νόμιμων δικαιολογητικών, κατά τα προβλεπόμενα και αναφερόμενα στη σχετική διακήρυξη του Δήμου Λαρισαίων, τα δικαιολογητικά του οποίου αφού ελέγχθηκαν ενδελεχώς τα έγγραφα που κατέθεσα (από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου και την Επιτροπή) και κρίθηκαν απολύτως νόμιμα απ’ την Επιτροπή, το λούνα παρκ κατοχυρώθηκε σ’ εμένα.
Περί της πληρότητας και νομιμότητας των κατατεθειμένων εγγράφων ποιεί μνεία και ο δήμαρχος Λαρισαίων σε 2 ανακοινώσεις του ενόψει της απόφασης περί αναστολής λειτουργίας του λούνα παρκ, η οποία ελήφθη εξαιτίας των εν γένει επικρατουσών συνθηκών και ουχί εξ υπαιτιότητός μου.
Με βάση τα ανωτέρω: Θα ήταν αναγκαίο προ πάσης δημοσιεύσεως να έχετε ερευνήσει τον τρόπο και τη διαδικασία διενέργειας του διαγωνισμού τους όρους και τις προϋποθέσεις αναγιγνώσκοντας τη διακήρυξη. Αν το είχατε πράξει, θα διαπιστώνατε πως: 1] Η άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ εκδίδεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, πάντοτε μετά την τοποθέτηση των μηχανημάτων, τουθόπερ συμβαίνει πάντοτε 2 ή 3 μέρες προ της ενάρξεως. 2] Εν προκειμένω ουδεμία εγκατάσταση ψυχαγωγικών μηχανημάτων λούνα παρκ εγένετο από μέρους μου στον υπαίθριο χώρο της Νεαπόλεως Λάρισας, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο η εμποροπανήγυρη, και ουδεμία άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ εξεδόθη ποτέ από τον Δήμο Λαρισαίων κι ως εκ τούτου κάθε διερεύνηση από οιονδήποτε είναι περιττή.
Ελπίζω πως έγινα κατανοητή και πως μετά ταύτα δε θα χρειαστεί να παρέμβω ποτέ στο μέλλον».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass