Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2024 9:16

Παράταση υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ
* ΖΗΤΑ Η «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Η «Νέα Αριστερά», με ανακοίνωσή της, εκφράζει «τη βαθιά της ανησυχία για τις σοβαρές καθυστερήσεις και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024, λόγω της ανεπάρκειας του ΟΠΕΚΕΠΕ». «Οι αγρότες βιώνουν την πρωτοφανή ανεπάρκεια των διοικήσεων του Οργανισμού» σημειώνει και τονίζει τα εξής:

«Το σύστημα υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024 παρουσιάζει σοβαρές τεχνικές αδυναμίες, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την εμπρόθεσμη και πλήρη υποβολή των δηλώσεων, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο η καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων τον Οκτώβριο, από την οποία εξαρτάται η οικονομική επιβίωσή των αγροτών, σε μία εποχή περιορισμένης έως ανύπαρκτης ρευστότητας». Η «Νέα Αριστερά» απευθύνει κάλεσμα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «να αναλάβει άμεσα δράση για την επίλυση των προβλημάτων και να εξασφαλίσει την έγκαιρη και ορθή υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία για τους αγρότες». Παράλληλα, ζητά «την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024 και την πλήρη αναβάθμιση του συστήματος υποβολής, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας».

 

«Δεν ενεργήσαμε έκνομα»

* ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΚΩΝ. ΤΑΜΒΑΚΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

* ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

«Η Διεύθυνση Πολεοδομίας Δήμου Λαρισαίων επουδενί ενήργησε «έκνομα», στηριζόμενη σε φήμες, όπως αναληθώς κι αναπόδεικτα δηλώνει ο κ. Κωνσταντίνος Ταμβακάς, σε ρεπορτάζ της «Ελευθερίας»», σημειώνει σε επιστολή της στην «Ε» η Διεύθυνση Πολεοδομίας, σχετικά με το θέμα της κατεδάφισης οικίας του κ. Ταμβακά Κωνσταντίνου στη Λάρισα. Αναλυτικότερα, η επιστολή έχει ως εξής: «Με αφορμή το από 28-8-2024 δημοσίευμά σας με τίτλο: «Έκνομη η Πολεοδομία για το πάγωμα κατεδάφισης» θα πρέπει να επισημάνουμε τα εξής: Για την κατεδάφιση της οικίας του κ. Ταμβακά Κωνσταντίνου αρχικώς εκδόθηκε οικοδομική άδεια, με ευθύνη του μηχανικού του και εν συνεχεία κατόπιν ομόφωνης απόφασης του κατ’ εξοχήν αρμόδιου Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής εγκρίθηκε η κατεδάφιση (ως κτίριο προ του 1955).
Στις 12-8-2024 κατατέθηκε στο Τμήμα Έκδοσης Οικοδομικών αδειών της Δ/νσης Πολεοδομίας αίτηση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για την επανεξέταση του θέματος από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και την εξέτασή του από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Στις 14-8-2024 ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων κοινοποίησε στην Υπηρεσία την αίτησή του προς την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας της Δ/νσης Προστασίας και Αναστήλωσης Μνημείων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού, για την αναστολή της κατεδάφισης της οικίας και την εξέταση ως προς τον χαρακτηρισμό της ως ιστορικό μνημείο νεότερης κληρονομιάς.
Η Υπηρεσία προχώρησε στην προσωρινή διακοπή των εργασιών της κατεδάφισης, με τη διαβίβαση των παραπάνω αιτήσεων στο αρμόδιο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, για την επανεξέταση του θέματος.
Στις 19-8-2024 η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού, με έγγραφό της, ζήτησε την αναστολή κάθε σχετικής εργασίας ή επέμβασης στη φερόμενη ως πατρική κατοικία του φωτογράφου Τάκη Τλούπα.
Ως εκ τούτων η Διεύθυνση Πολεοδομίας επουδενί ενήργησε «έκνομα», στηριζόμενη σε φήμες όπως αναληθώς κι αναπόδεικτα δηλώνει σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο κ. Κωνσταντίνος Ταμβακάς.
Τούτο αποδεικνύεται περίτρανα επιπλέον, και πέραν των αναφερομένων εγγράφων, και από το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν επισκέφτηκε τον χώρο η προϊσταμένη Νεότερων Μνημείων Θεσσαλίας κα Ρέα Γεωργίου, η οποία θα στείλει τη γνωμοδότησή της στο Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις περί κατεδάφισης ή μη του κτίσματος».

 

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ Λάρισας

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε, με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, το ερχόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με αιτήματα, μεταξύ άλλων, τα εξής: αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ξεπάγωμα της διετίας 2016-17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση, κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) και του Ν. 5053/23 (Γεωργιάδη) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση, επαναφορά του Ν. 1264/82 και προσλήψεις.
Για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσει λεωφορείο το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ. από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για όσες και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, είναι να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, σε κάποιο από τα παρακάτω τηλέφωνα: 6945-229.681 (Τζιατζιάς Μιχάλης, πρόεδρος), 6945-210.408 (Λαρίσης Κώστας, αντιπρόεδρος), 6972-241.827 (Γκόγκας Γιώργος, γραμματέας).

 

Λαμπρές εκδηλώσεις για τα Θεοτόκια

* ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ * ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Το Συμβούλιο Κοινότητας Κοιλάδας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίου Σπυρίδωνος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοιλάδας «Ο Φάρος» οργανώνουν θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις εν όψει της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 6 με 8 Σεπτεμβρίου 2024.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής: Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024: 19:00: Ακολουθία του ιερού ευχελαίου και ευχές στους επιτυχόντες φοιτητές και φοιτήτριες στα Α.Ε.Ι. 20:00: Ομιλία για τα πενήντα χρόνια από τα εγκαίνια της εκκλησίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημοτικού Μεγάρου της Κοινότητας Κοιλάδας. Ομιλητής θα είναι ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Νικόδημος Γαλάτσιος. Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024: 19:00: Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός. 20:00: Λιτάνευση της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Θρακιωτίσσης μετ’ αρτοκλασίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων. 21:00: Πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς από διάφορα χορευτικά συγκροτήματα, στην πλατεία. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλον τον κόσμο, από το συγκρότημα «Οι Βλάμηδες». Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024: 07:30: Όρθρος της εορτής. 09:00: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 19:00: Μεθεόρτιος Εσπερινός και παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

 

Επιχείρηση στείρωσης ζώων στη Λάρισα

* ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ * ΓΙΑ 470 ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ 40 ΣΚΥΛΟΥΣ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Ο Δήμος Λαρισαίων, λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό αιτημάτων δημοτών για τη στείρωση αδέσποτων ζώων και ιδιαίτερα αδέσποτων γατών, και αξιοποιώντας το Πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα «Επιχορήγηση για δαπάνες σήμανσης και στείρωσης αδέσποτων σκύλων και γατών», συνήψε σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο για τη στείρωση και σήμανση 470 αδέσποτων γατών και 40 αδέσποτων σκύλων έως το τέλος του έτους. Η σύμβαση αυτή έρχεται να ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα ετήσια σύμβαση εργασίας κτηνιάτρου στο Δημοτικό Κτηνιατρείο. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με την πολύτιμη βοήθεια των φιλόζωων δημοτών που φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα. Οι δημότες που έχουν ήδη καταθέσει ή που θα καταθέσουν το αίτημά τους στο Γραφείο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων ή μέσω της εφαρμογής «Novoville», θα καλούνται από την Υπηρεσία του Δήμου με σειρά προτεραιότητας για να προσκομίζουν τα ζώα στο ιδιωτικό κτηνιατρείο.

 

Συγκέντρωση σχολικών ειδών

* ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

* ΣΕ ΦΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Συγκέντρωση σχολικών ειδών, για την προσφορά τους σε μαθητές και μαθήτριες οικονομικά αδύναμων οικογενειών, πραγματοποιείται στους Δήμους Φαρσάλων και Ελασσόνας.
Ειδικότερα:
ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων στο πλαίσιο στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών του Δήμου συγκεντρώνει έως και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου σχολικά είδη ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Τα σχολικά είδη θα διανεμηθούν σε παιδιά ευάλωτων νοικοκυριών του Κέντρου Κοινότητας προκειμένου να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά.
Οι πολίτες, καθώς και οι επιχειρήσεις του Δήμου Φαρσάλων, μπορούν να συνεισφέρουν σχολικά είδη, όπως τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, σχολικές τσάντες και οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο σε έναν μαθητή και μια μαθήτρια. Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα πραγματοποιείται στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας, στο ισόγειο του δημαρχιακού καταστήματος, στην πλατεία Δημαρχείου, έναντι των γραφείων ΙΚΑ.
ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Υποστήριξης (Κέντρο Κοινότητας, ΚΕΠ Υγείας και «Βοήθεια στο Σπίτι») συγκεντρώνει σχολικά είδη πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η δράση προβλέπει τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά που τα έχουν ανάγκη, καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούν να τα αγοράσουν. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι σχολικές τσάντες, κασετίνες, μολύβια, στυλό, γόμες, χαρτικά, τετράδια, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, χάρακες, σχολικά βοηθήματα και ό,τι άλλο χρειάζεται ένας μαθητής και μια μαθήτρια. Όλα τα παραπάνω θα παραδοθούν σε ευάλωτες οικογένειες με απόλυτη εχεμύθεια. Παρακαλείται τα είδη να είναι είτε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση είτε καινούρια.  Η συλλογή των σχολικών ειδών θα πραγματοποιείται στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας, καθημερινά από τις 9:30 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τηλέφωνα επικοινωνίας: αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα: 6930-077.899 και Γραφείο Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας (Πνευματικό Κέντρο-δημάρχου Χρ. Βλαχοδήμου 1): 2493-025.440.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass