«Εδώ και τώρα λύσεις...»

* ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΧΘΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ * ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2024 13:16

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όλα όσα δεν έγιναν στην περιοχή της Λάρισας, αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας, έναν χρόνο μετά τις πλημμύρες, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Νίκαιας, χθες, λίγα μέτρα μακριά από το Δημαρχείο του Δήμου Κιλελέρ, την ώρα της άφιξης του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκπρόσωποι σωματείων από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, πλημμυροπαθείς από διάφορες περιοχές της Λάρισας, αγρότες από τη Λάρισα και τον Βόλο, μέλη της Ένωσης Γονέων Λάρισας, του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, παρουσία του βουλευτή ΚΚΕ Λάρισας, κ. Γιώργου Λαμπρούλη, συγκεντρώθηκαν και φώναξαν συνθήματα εναντίον των επιλογών της κυβέρνησης.
Κατήγγειλαν ότι «έναν χρόνο μετά τις καταστροφές κι ενώ έχουμε μια «μαύρη επέτειο», η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει φιέστες». «Είμαστε εδώ σήμερα για να διαμαρτυρηθούμε απέναντι σ’ αυτήν τη φιέστα που είναι πρόκληση ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση στη ζωή των πλημμυροπαθών. Καμία ουσιαστική πρόοδος δεν υπάρχει μέχρι σήμερα. Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα πως πρέπει να ανασυνταχθούμε και να ανασκουμπωθούμε αγωνιστικά. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Ο δρόμος της διεκδίκησης για να απαιτήσουμε εδώ και τώρα λύσεις. Αυτό απαιτούμε με τη διαμαρτυρία μας και εδώ στη Νίκαια. Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα που θέτουν οι πλημμυροπαθείς της περιοχής. Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση για την αναγκαία αποκατάσταση και αντιπλημμυρική προστασία αντίστοιχα της ζωής των κατοίκων 100%, χωρίς εκπτώσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας.
ΑΓΡΟΤΕΣ
Εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας ο κ. Ρίζος Μαρούδας υποστήριξε πως «ενώ δεν έχουν γίνει οι ενέργειες για να οχυρωθεί η Θεσσαλία, η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει μια φιέστα. Η Θεσσαλία αυτήν τη στιγμή είναι ανοχύρωτη σε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο. Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα και δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα για να γίνουν αυτά τα πράγματα που ζητάμε, κυρίως για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας. Οι αγρότες εδώ, στον Νομό της Λάρισας, ένα μεγάλο ποσοστό τους δεν έχει αποζημιωθεί πλήρως από τον «Ντάνιελ» έναν χρόνο μετά. Είναι μια μαύρη επέτειος και λόγω των καταστροφών και λόγω του γεγονότος πως έγιναν πολύ λίγα πράγματα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Συμμετέχουμε σ’ αυτό το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για να αναδείξουμε αυτό το θέμα και να ζητήσουμε από την κυβέρνηση άμεσες λύσεις, χρονοδιάγραμμα και βέβαια τα απαραίτητα χρήματα».
Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας κ. Θοδωρής Γεωργαδάκης, ο οποίος επισήμανε πως «τα προβλήματα των αγροτών σε όλη τη Θεσσαλία είναι τεράστια και δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική κίνηση θωράκισης για το μέλλον».
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, πως «η φιέστα που διοργανώνει ο πρωθυπουργός από κοινού με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας στη Νίκαια και σε άλλα μέρη, στοχεύουν να δημιουργήσουν μια κάλπικη εικόνα, ότι τάχα είναι κοντά στους πλημμυροπαθείς. Έναν χρόνο μετά από τις πλημμύρες που έπληξαν με σφοδρότητα και τους δύο οικισμούς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιές και νέες), οι 930 πλημμυροπαθείς οικογένειες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από την κυβέρνηση. Ο αρμόδιος υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλος εξακολουθεί να αποφεύγει να συναντήσει την Επιτροπή μας. Εμείς δεν πνιγήκαμε από μόνοι μας, αλλά μας έπνιξε η εγκληματική πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, Περιφέρειας και Δήμων, που δε σχεδίασαν και δεν κατασκεύασαν ένα σύνολο αντιπλημμυρικών έργων και δε συντήρησαν τα υπάρχοντα στη Θεσσαλία».
Στις διαμαρτυρίες συμμετείχαν και πολλά μέλη από την Επιτροπή πλημμυροπαθών του Αγίου Θωμά Λάρισας, με την εκπρόσωπό τους, κ. Λίτσα Γούναρη, να τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «αρκετός κόσμος δεν έχει ορθοποδήσει από τις πλημμύρες μέχρι σήμερα» και χαρακτήρισε «προκλητικό αυτό που γίνεται από την κυβέρνηση». «Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, φτάνει πια με τη λογική κόστους οφέλους», σημείωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας, που έδωσε το «παρών» στις χθεσινές κινητοποιήσεις στην πλατεία της Νίκαιας πριν την άφιξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τέλος, στη διαμαρτυρία βρέθηκαν και μέλη του Παραρτήματος Λάρισας από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, αλλά και πολίτες που δεν ανήκουν σε κάποιες ομάδες.
Ισχυρή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας, χωρίς να χρειαστεί να επέμβει. Δεν επέτρεψε, ωστόσο, στους διαμαρτυρόμενους να πλησιάσουν το Δημαρχείο στη Νίκαια, όπου έγινε η σύσκεψη.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass