Διεκδικεί 1.500.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών του «Ντάνιελ»

* Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2024 13:21
Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι ζημιές και η τωρινή κατάσταση του νεκροταφείου στα Βρυσιά Φαρσάλων, έναν χρόνο μετά την πλημμύρα «Ντάνιελ», που έπληξε την περιοχή Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι ζημιές και η τωρινή κατάσταση του νεκροταφείου στα Βρυσιά Φαρσάλων, έναν χρόνο μετά την πλημμύρα «Ντάνιελ», που έπληξε την περιοχή

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Φαρσάλων έδωσε το «πράσινο φως» σε πρόσφατη συνεδρίασή της για την υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Εσωτερικών, που αφορά στην ένταξη και χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Φαρσάλων διεκδικεί το ποσό των 1.500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος για την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων από φυσικές καταστροφές. Η ανάγκη για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα «Ντάνιελ» πριν από έναν χρόνο είναι επιτακτική και αφορά βασικές υποδομές της πόλης των Φαρσάλων και των Κοινοτήτων Βασιλί, Υπέρειας και Βρυσιών που υπέστησαν σημαντικές ζημιές. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και σχετική ενημέρωση, σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, για τα έργα που εντάσσονται στην πρόταση που θα κατατεθεί στο Υπουργείο.
ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ
ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ
Τα προτεινόμενα προς ένταξη έργα είναι τα ακόλουθα: Αποκατάσταση των οδοστρωμάτων της πόλης των Φαρσάλων που επλήγησαν, 716.000 ευρώ. Αποκαταστάσεις των αθλητικών χώρων του Δήμου Φαρσάλων, 491.900,28 ευρώ.
Εκπόνηση μελέτης «Αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας υφιστάμενων κρίσιμων υποδομών (Περιφερειακή οδός – Νικηταρά – Παλαιολόγου – 2Χ)», 35.439,72 ευρώ. Αποκαταστάσεις των αρδευτικών γεωτρήσεων του Δήμου Φαρσάλων, ποσό 26.660 ευρώ. Αποκατάσταση του Νεκροταφείου Βρυσιών και ανακατασκευή τοιχίων, 230.000 ευρώ. Η έγκριση της πρότασης αυτής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα «Ντάνιελ» και για την προστασία της περιοχής από μελλοντικές φυσικές καταστροφές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass