Δικάζεται στις 7 Νοεμβρίου, παρατείνεται η προφυλάκιση

* Ο 52ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2024 13:31

Για τις 7 Νοεμβρίου 2024 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η δίκη του 52χρονου Λαρισαίου, ο οποίος ξυλοκόπησε τη 44χρονη σύζυγό του - θύμα ενδοικογενειακής βίας. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλίας, με τον 52χρονο να παραπέμπεται κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και της απειλής κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της συντρόφου κατά τη συμβίωση.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών με Βούλευμά του (93/2024), αποφάσισε -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- την παράταση της προσωρινής κράτησης του 52χρονου για 6 ακόμα μήνες, μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2025. Όπως είναι γνωστό, ο 52χρονος παραμένει κρατούμενος στις Φυλακές Λάρισας από τις 7 Αυγούστου 2023, έχοντας συλληφθεί, καθώς τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου 2023 χτυπώντας τη σύζυγό του της προκάλεσε βαρύτατες κακώσεις, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση. Η κατάσταση της υγείας της 44χρονης γυναίκας εξελίχθηκε ομαλά, ωστόσο λόγω των κακώσεων που υπέστη από τον ξυλοδαρμό, μεταξύ άλλων απαιτήθηκε πολυήμερη νοσηλεία της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Υπενθυμίζεται πως ο 52χρονος κατά την απολογία του παραδέχθηκε τις πράξεις του και εμφανίστηκε μετανοημένος, τονίζοντας, ωστόσο, πως «δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση», ενώ φέρεται ειπών ότι «δεν μπορούσα να αντιληφθώ τον πόνο και τη ζημιά που προκαλώ», κατάσταση που συνειδητοποίησε στη συνέχεια, αποδίδοντας την αντίδρασή του «σε βρασμό ψυχής».
Σημειώνεται πως τα χτυπήματα που δέχθηκε η γυναίκα περιγράφονται λεπτομερώς στη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται πλέον και η έκθεση για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το σπίτι του ζεύγους μετά τον ξυλοδαρμό, ενώ τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε η 44χρονη, όπως και η ένταση των πληγμάτων, είχαν ως αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του 52χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.              

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass