Γερουσιαστές σε 1η Στρατιά και 110 Π.Μ.

* ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2024 13:11

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες πολυμελής αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού - Πα.Δ.Ε.Ε. (World Hellenic Inter – Parliamentary Association – WHIA), Ένωση στην οποία μετέχουν ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών.

Γερουσιαστές των ΗΠΑ και μέλη της Βουλής του Καναδά και της Αυστραλίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ελλάδα, χθες βρέθηκαν στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- επισκέφθηκαν τόσο το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στην 1η Στρατιά όσο και την 110 Πτέρυγα Μάχης.
Σημειώνεται πως η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) αποτελεί οργανισμό ο οποίος συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Απαρτίζεται, όπως διευκρινίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, «από νυν και πρώην ελληνικής καταγωγής βουλευτές νομοθετικών σωμάτων της αλλοδαπής και έχει ως σκοπό: την επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των εν λόγω βουλευτών με τη Βουλή των Ελλήνων, την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, και την προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας. Στο πλαίσιο αυτό, η Πα.Δ.Ε.Ε. συνεργάζεται στενά με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων για την προώθηση θεμάτων που αφορούν στον απόδημο ελληνισμό».
Όπως διευκρινίζεται από τη Βουλή, στην αντιπροσωπεία (φωτ.) συμμετείχαν οι Λεωνίδας Ραπτάκης (πρόεδρος Πα.Δ.Ε.Ε., πολιτειακός γερουσιαστής Ρόουντ Άιλαντ Η.Π.Α.), Έφη Τριανταφυλλοπούλου (Α’ αντιπρόεδρος Πα.Δ.Ε.Ε., μέλος Κοινοβουλίου Οντάριο, Καναδάς), Στιβ Γεωργανάς (Β’ αντιπρόεδρος Πα.Δ.Ε.Ε., μέλος Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Αυστραλία), Άνι Κουτράκις (υφυπουργός Ανάπτυξης και Τουρισμού του Καναδά), Στέφαν Πάππας (μέλος Δ.Σ., πολιτειακός γερουσιαστής Γουαϊόμιγκ, Η.Π.Α.), Νικόλ Κλαρίδη (μέλος Δ.Σ., εκπρόσωπος Πολιτείας Κονέκτικατ, Η.Π.Α.), Σταύρος Άντονι (αντικυβερνήτης Πολιτείας Νεβάδα, Η.Π.Α.), Λαοκράτης Κόρανιτζ (βουλευτής, εκπρόσωπος ελληνικής μειονότητας στο Κοινοβούλιο Ουγγαρίας) και Τσαρλς Νγούνα (βουλευτής Κένυας).
Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. συναντήθηκαν επίσης με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ενώ παρευρέθηκαν και στη δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για την 50ή επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass