Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2024 9:01

Προσωρινοί πίνακες για 27 Σταθμούς της ΔΥΠΑ

* ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ * ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

* ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΒΝΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ βρίσκονται αναρτημένοι από χθες οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της ΔΥΠΑ για τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν πίνακες, ανά ΒΝΣ, για τρεις κατηγορίες αξιολόγησης και επιλογής: α) Επιλεγμένοι, β) Αναπληρωματικοί και γ) Απορριπτέοι.
* Πίνακας κατηγορίας βρεφών Α (6 μηνών έως 1,5 έτους).
* Πίνακας κατηγορίας προνηπίων (1,5 έως 2,5 ετών).
* Πίνακας κατηγορίας νηπίων (2,5 ετών έως προσχολική ηλικία).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΥΠΑ έως αύριο 28 Ιουλίου θα γίνονται δεκτές οι ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους γονείς-κηδεμόνες.
Οι ενστάσεις υποβάλλονται απευθείας στους ΒΝΣ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), με συνημμένα δικαιολογητικά που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους.
Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΒΝΣ Λάρισας, λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών, θα λειτουργήσει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2024. Οι γονείς θα ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία της έναρξης λειτουργίας από τη ΔΥΠΑ. Παράλληλα, ο ΒΝΣ Χαϊδαρίου, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση κατασκευής, θα λειτουργήσει μετά την 1η.12.2024. Οι αιτήσεις είναι σε κατάσταση «αναπληρωματικών» και θα ενημερωθούν έγκαιρα οι γονείς για την έναρξη λειτουργίας του ΒΝΣ.
Οι ιδιόκτητοι ΒΝΣ της ΔΥΠΑ λειτουργούν από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, 06:45-16:00 (Δευτέρα-Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Η φιλοξενία είναι εντελώς δωρεάν και τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά.

 

Αδικημένη η Π.Ε. Λάρισας σε νέες οργανικές θέσεις Πληροφορικών
*ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ
«Με απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. δημιουργήθηκαν 353 νέες οργανικές θέσεις Πληροφορικών σε πανελλαδικό επίπεδο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (304 στη Γενική Εκπαίδευση και 49 σε ΣΜΕΑΕ), αλλά σε τοπικό επίπεδο στην Π.Ε. Λάρισας δε δημιουργήθηκε καμία νέα οργανική στη Γενική Εκπαίδευση, παρά μόνο μία στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, ενώ είχαν προταθεί θέσεις δημιουργίας οργανικών σε σχολεία από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας τον Δεκέμβριο του 2023» αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας. Σε ανακοίνωσή του συμπληρώνει τα εξής: «Ταυτόχρονα, στις γειτονικές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας δημιουργήθηκαν πολλές νέες οργανικές θέσεις Πληροφορικών. Ενδεικτικά, στη Μαγνησία 9 θέσεις στη Γενική και 1 θέση σε ΣΜΕΑΕ, στα Τρίκαλα 3 θέσεις στη Γενική και στην Καρδίτσα 2 θέσεις στη Γενική. Γίνεται άμεσα αντιληπτό πως με τον τρόπο αυτόν δε δίνεται η δυνατότητα να ικανοποιηθούν μεταθέσεις προς την Π.Ε. Λάρισας από άλλες Π.Ε., ούτε να πραγματοποιηθούν βελτιώσεις και οριστικές τοποθετήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών της Π.Ε. Λάρισας. Η συνθήκη αυτή αδικεί τους συναδέλφους Πληροφορικούς της Π.Ε. Λάρισας, καθιστώντας τους «ομήρους» των οργανικών που πήραν το 2018 και αυξάνουν το αίσθημα της εργασιακής τους ανασφάλειας, μιας και κάθε χρόνο αναγκάζονται, είτε λόγω της σύμπτυξης τμημάτων είτε και άλλων παραγόντων, να συμπληρώνουν το ωράριό τους σε μακρινές από τον τόπο κατοικίας τους σχολικέςμονάδες.
Επιπλέον, η μηδενική δημιουργία οργανικών θέσεων Πληροφορικών στη Γενική Εκπαίδευση Π.Ε. Λάρισας έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτό που αναφέρεται ρητά στην αιτιολογική έκθεση της Τροπολογίας/Προσθήκης στο σχέδιο νόμου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με τίτλο «Οργανισμός Ακαδημίας Αθηνών» και αναφέρει για τα άρθρα 1& 2: «Με τις εν λόγω ρυθμίσεις επιδιώκεται η κάλυψη των ανωτέρω οργανικών θέσεων, που μέχρι σήμερα καλύπτονται με προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, από μόνιμους εκπαιδευτικούς».
Στην Π.Ε. Λάρισας το σχ. έτος 2023-24 προσελήφθησαν 3 αναπληρωτές Πληροφορικής πλήρους ωραρίου στις ΣΜΕΑΕ και 2 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου στη Γενική Εκπαίδευση, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη ίδρυσης νέων οργανικών στην Π.Ε. Λάρισας. Καλούμε το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να λάβει υπόψη του όλα αυτά τα δεδομένα και να διορθώσει με νέα απόφαση του την αδικία απέναντι στους πληροφορικούς της Π.Ε. Λάρισας, προχωρώντας άμεσα στη δημιουργία του συνόλου του αριθμού των οργανικών θέσεων που είχε προταθεί από τη ΔΠΕ Λάρισας κατ’ ελάχιστον, προς όφελος τόσο των σχολικών μονάδων όσο και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής. Τέλος, τονίζουμε τη διαχρονική και αδήριτη ανάγκη δημιουργίας επαρκούς αριθμού οργανικών θέσεων στην Π.Ε. Λάρισας που αριθμεί 112 Δημοτικά Σχολεία, ώστε αφενός να ικανοποιούνται οι υπηρεσιακές μεταβολές των ήδη μόνιμων συναδέλφων πληροφορικών και αφετέρου να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός αναπληρωτών που προσλαμβάνονται στην περιοχή μας».

 

Εισακτέοι στη Σχολή Ικάρων
Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας καλούνται να παρουσιαστούν για κατάταξη στη Σχολή Ικάρων (Σ.Ι.) οι επιτυχόντες/-ούσες των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2024, στις 9 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι Αττικής. Οι καλούμενοι για κατάταξη στη Σχολή πρέπει να προσκομίσουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, που καθορίζονται στη σχετική Εγκύκλιο Διαταγή Προκήρυξης Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), ακαδημαϊκού έτους 2024-25. Αναγκαίες πληροφορίες περιγράφονται στο ενημερωτικό φυλλάδιο οδηγιών.

 

Αγροτική σύσκεψη στον Πλατύκαμπο

Η ΕΟΑΣΝΛ διοργανώνει σύσκεψη μεθαύριο Δευτέρα 29 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ στον Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνονται τα εξής: «Θα συζητήσουμε τα οξυμένα προβλήματα που έχουμε, τις πληρωμές-κοροϊδία από τον ΕΛΓΑ, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, το γεγονός ότι ολόκληρες περιοχές του νομού παραμένουν εκτός αποζημιώσεων και θα σχεδιάσουμε άμεσα προγραμματισμό δράσης».

 

Συνέλευση Συλλόγου Καστρί
ΛουτρόΓενική Συνέλευση των μελών του καλεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιουλίου ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστρί Λουτρό, με θέματα οικονομικό και διοικητικό απολογισμό και εκλογές. Η συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τις 7 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα γίνει οριστικά στις 4 Αυγούστου και ώρα 10.30 π.μ. στα γραφεία του συλλόγου.

 

Μνημόσυνο στον Αγ. Ραφαήλ Πλαταμώνα
Το Σάββατο 10 Αυγούστου θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι/-ες επιθυμούν να συμμετάσχουν, να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την παράκληση.
Επίσης, την Τετάρτη 21 Αυγούστου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία για τον Απόστολο Θαδδαίο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass