Δοκιμάζονται από τον καύσωνα οι Λαρισαίοι

* ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ * ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2024 15:30

Για μια ακόμα ημέρα, η ζωή στη Λάρισα είναι δύσκολη, καθώς η πόλη «φλέγεται» από τον καύσωνα.

Σε μια περιοχή που παραδοσιακά καταγράφονται οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες στην χώρα, η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία είναι έντονες και κάνουν την ατμόσφαιρά της αφόρητη για όλους.
Ειδικά όμως τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με προβλήματα υγείας θα πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή στις ώρες που κινούνται και στα ρούχα με τα οποία προστατεύονται από τις ακτίνες του ηλίου.
Η πόλη χθες το απόγευμα ήταν κυριολεκτικά άδεια στο κέντρο της, καθώς η αγορά ήταν κλειστή. Τόσο τις Τρίτες όσο και τις Πέμπτες αλλά και τα Σάββατα, που τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν κλειστά, οι Λαρισαίοι εκδράμουν στα παράλια τόσο του νομού όσο και της γειτονικής Πιερίας με σκοπό να δροσιστούν. Η κίνηση τόσο προς Αγιόκαμπο, Βελίκα και Σωτηρίτσα, όσο και προς Πλαταμώνα, καταγράφεται αυξημένη.
Όσοι πάλι παραμένουν στη Λάρισα, επιδιώκουν να βγαίνουν αργά το βράδυ, σε πλατείες και σε χώρους με πράσινο προκειμένου να βρουν λίγη δροσιά. Πράγμα δύσκολο όμως, αφού η θερμοκρασία ακόμα και τις νυχτερινές ώρες παραμένει υψηλή.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
Παραμένει εν τω μεταξύ σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ. λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που παρουσιάζει και για σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίου την Περιφέρεια Θεσσαλίας σχεδόν στο σύνολό της στην «Κατηγορία 3» (Υψηλός Κίνδυνος).
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραμένει σε ετοιμότητα και έχει θέσει σε επιφυλακή το προσωπικό των αρμοδίων υπηρεσιών και έχει ενισχύσει τον αριθμό των διαθέσιμων υπηρεσιακών μηχανημάτων με μέσα των εργοληπτών από το Μητρώο Μηχανημάτων. Παράλληλα έχουν ενημερωθεί οι αγροτικοί, μελισσοκομικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι για την προστασία του ζωικού τους κεφαλαίου και έχουν ενεργοποιηθεί οι εθελοντικές οργανώσεις.    
Στη διάθεση των πολιτών συνεχίζουν να βρίσκονται και για όσο διαρκούν οι υψηλές θερμοκρασίες οι κλιματιζόμενες αίθουσες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε Λάρισα (Διοικητήριο πλατείας Ρήγα Φεραίου και Νέο Διοικητήριο συνοικίας Αβέρωφ), Βόλο (Ελ. Βενιζέλου και Αναλήψεως), Τρίκαλα (Βασ. Τσιτσάνη 31) και Καρδίτσα (Κουμουνδούρου 29). Οι αίθουσες της Περιφέρειας παραμένουν στη διάθεση των πολιτών από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται στη Θεσσαλία σύμφωνα με την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ:
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου) θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου. Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο στις μέγιστες όσο και στις ελάχιστες τιμές της στις περισσότερες τιμές της χώρας και μόνο τοπικά, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass