Ο καύσωνας «χτυπά» και το πράσινο

* ΣΥΧΝΕΣ ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΛΑΜΟΥΡΙΕΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2024 13:31

Αυξημένες εμφανίζονται κάθε καλοκαίρι στη Λάρισα οι ανάγκες συντήρησης του πράσινου, με την αρμόδια υπηρεσία να έχει προσαρμόσει τον προγραμματισμό της στα καιρικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες του πράσινου από τις υψηλές θερμοκρασίες, έχουν αυξηθεί οι χρόνοι ποτίσματος στο αυτόματο σύστημα και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρασίνου δίνουν καθημερινό αγώνα για να σώσουν ό,τι έχουν περιποιηθεί με κόπο όλον τον υπόλοιπο χρόνο.
Παρόλα αυτά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, κάθε καλοκαίρι στην πόλη παρατηρούνται σοβαρές βλάβες στο αυτόματο σύστημα ποτίσματος, γεγονός που απασχολεί συνεχώς την αρμόδια υπηρεσία.
Επίσης, λόγω των μεγάλων διαστημάτων καύσωνα στην πόλη, πολλά δέντρα «αρρωσταίνουν» και σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρασίνου πρόκειται για φλαμουριές, καθώς οι συνθήκες βοηθούν τη ραγδαία αύξηση του τετράνυχου. Τα συμπτώματα είναι κιτρίνισμα των φύλλων, ξήρανση και φυλλόπτωση.
ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ
Και επειδή το πράσινο στην πόλη δεν μπορεί να περιμένει τη γραφειοκρατία, προκηρύχθηκε αυτήν την περίοδο διαγωνισμός προμήθειας φυτών για τον ερχόμενο χειμώνα.
Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκε ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια σπόρων φυτών δενδρυλίων, εποχιακών ανθοφύτων, σποροφύτων ανθοφύτων, υλικών παραγωγής φυτωριακού υλικού, σπόρων χλοοτάπητα, αναλώσιμων κηπουρικών υλικών, λιπασμάτων και περλίτη, οργανικών υλικών, ειδικών φυτών και στοιχείων στήριξης φυτών, για τις ανάγκες του Δήμου Λαρισαίων, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής ανά τμήμα, προϋπολογισμού 166.318,04 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.
Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Τετάρτη 31/07/2024 και ώρα 10:00 π.μ.
Καταληκτική ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών: 28/07/2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 15:00.
Η εγγύηση συμμετοχής στον διαγωνισμό ορίζεται σε ποσοστό 2% επί του ενδεικτικού προϋπολογισμού (μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) και θα απευθύνεται στον Δήμο Λαρισαίων.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Τμήματος Διεκπεραίωσης Ενιαίων Προμηθειών, αρμόδιος υπάλληλος κ. Ζιώγας Βασίλειος, τηλ. 2413-500.358 και επί των τεχνικών προδιαγραφών, αρμόδιος υπάλληλος κ. Χρήστος Καραγκούνης, τηλ. 2410-614.637, 2410-612.748.
Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης θα είναι αναρτημένο και στον δικτυακό τόπο του Δήμου Λαρισαίων στη διεύθυνση www.larissa.gov.gr και στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., με συστημικό αριθμό: α/α ΕΣΗ∆ΗΣ 349826.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass