Μικροί κατασκηνωτές εν δράσει!

*ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ Η Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» * Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2024 15:30

Πλημμύρισαν με παιδιά χθες το πρωί τα προαύλια 10 σχολικών μονάδων της πόλης που για την περίοδο του καλοκαιριού θα λειτουργήσουν ως κατασκηνωτικά κέντρα για το πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων και της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Άθλησης «Κατασκήνωση στην Πόλη».

Παλιοί και νέοι μικροί κατασκηνωτές πήραν τα σακίδια τους και ξεκίνησαν την καλοκαιρινή τους περιπέτεια εντός της πόλης, που περιλαμβάνει αθλοπαιδιές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, περιπάτους και ξεναγήσεις σε δομές πολιτισμού, κολύμβηση και πολλά ακόμη προγράμματα. Η Α’ κατασκηνωτική περίοδος ξεκίνησε χθες με τον καθιερωμένο αγιασμό.
Ο κεντρικός αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο 25ο Δημοτικό Σχολείο από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο, παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκου, του αντιδημάρχου Παιδείας και Άθλησης, κ. Ηρακλή Γερογιώκα, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Χρήστου Αγορίτσα, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου, κ. Σταυρούλας Μπαξεβάνου, του διευθυντή του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, κ. Γιώργου Νάστου, του εκπαιδευτικού προσωπικού της κατασκήνωσης και πλήθους μικρών κατασκηνωτών.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής: «Έχουμε ιδιαίτερη χαρά που ξεκινά, για μια ακόμη χρονιά, ο θεσμός της κατασκήνωσης στην πόλη. Ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε από τα παιδιά της Λάρισας. Ένας θεσμός που ευελπιστούμε να αποτελέσει μια περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δικό μας μέλημα είναι να χτίσουμε πάνω σε αυτό που βρήκαμε και να το αναβαθμίσουμε, με επιπλέον δράσεις και δραστηριότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ακόμα καλύτερη διαπαιδαγώγηση και ενασχόληση των παιδιών τους θερινούς μήνες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες με τον καύσωνα που επικρατεί και να είναι το περιβάλλον, στο οποίο θα φιλοξενηθούν τα παιδιά μας, όσο γίνεται πιο όμορφο και λειτουργικό.
Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, και ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Παιδείας για την έγκαιρη έναρξη της “Κατασκήνωσης στην Πόλη” και ευελπιστούμε το νέο ξεκίνημα, με τη νέα Δημοτική Αρχή να αποτελέσει εφαλτήριο περαιτέρω δράσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα έναν πιο δημιουργικό χρόνο για τα παιδιά μας. Όλα αυτά βέβαια, θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Και τα στοιχεία κατά την έναρξη της δραστηριότητας, συνηγορούν ότι θα είναι μια επιτυχημένη “Κατασκήνωση στην Πόλη”».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Περίπου 3.000 παιδιά της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια, στις 10 κατασκηνωτικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους. Η πρώτη περίοδος θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουλίου και θα ακολουθήσουν δύο ακόμη έως το τέλος του καλοκαιριού. Να υπενθυμίσουμε ότι, το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας περιλαμβάνει, μαθήματα κολύμβησης στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης και το Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, εκπαιδευτικά προγράμματα στο Διαχρονικό Μουσείο, το Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, το Μουσείο Σιτηρών, μαθήματα σκακιού από τον Σκακιστικό Σύλλογο Λάρισας, μαθήματα Αστρονομίας με τον σύλλογο Α-Polaris και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο, Πειράματα και Φυσικές Επιστήμες με την Smart BOX, Θεατρικό Παιχνίδι με την ομάδα Έκφραση, προγράμματα διαχείρισης παιδικού στρες από την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας από το Κέντρο Ημέρας Χαρά, πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, βιωματική δράση γνωριμίας με την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική από τη μουσική σχολή Μελωδία και εκπαιδευτική δράση στο Πάρκο Καινοτομίας Joist.
Τα κατασκηνωτικά κέντρα, για την Α’ περίοδο, είναι: 5ο Δημ. Σχ. (Χρυσοχόου 2-Άγιος Κωνσταντίνος). 33ο Δημ. Σχ. (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1-Νέα Σμύρνη). 19ο Δημ. Σχ. (Ακαρνανίας 32-Χαραυγή). 25ο Δημ. Σχ. (Μεραρχίας 2-Νεάπολη). 4ο Δημ. Σχ. (Κουμουνδούρου 17-19). 1ο Δημ. Σχ. Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25). 12ο Δημ. Σχ. (Αρκαδίου 38-Άγιος Γεώργιος). 14ο Δημ. Σχ. (Γερουλάνου 2-Ιπποκράτης). 16ο Δημ. Σχ. Λάρισας (Εθνικής Αντίστασης 35). 3ο Δημ. Σχ. Λάρισας (Ιουστινιανού 24).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass