Εντυπωσίασαν οι «Μέρες Αλωνάρη»

* «ΞΥΠΝΩΝΤΑΣ» ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2024 16:40

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Μια πραγματικά εξαιρετική εκδήλωση είχαν τη χαρά να ζήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην ετήσια εκδήλωση των Ποταμιτών «Μέρες Αλωνάρη», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ποταμιά, στο πανέμορφο χωριό της Αγιάς στους πρόποδες του Μαυροβουνίου.

Οι φετινές «Μέρες Αλωνάρη» είχαν ως θέμα τους «Αναμνήσεις από τις σχολικές γιορτές του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς», του ανενεργού πια εδώ και αρκετά χρόνια σχολείου, από το οποίο, όμως, αποφοίτησαν κατά τα πολλά έτη λειτουργίας του εκατοντάδες μαθητές. Η συγκίνηση των παλαιοτέρων «περίσσεψε» κατά τη διάρκεια της γιορτής, ενώ οι νεότεροι και τα παιδιά έδειχναν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι ακούγοντας τραγούδια μιας άλλης εποχής, ποιήματα που απαγγέλλονταν σε γιορτές των μέσων δεκαετιών του περασμένου αιώνα, ή παρακολουθώντας μικρά θεατρικά περασμένων εποχών. Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Ποταμιάς, σε συνεργασία με την τοπική Δημοτική Κοινότητα, τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Χαιρετισμό απηύθυναν η αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας, Εθελοντισμού και Πολιτισμού Γεωργία Ποτούλα, και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λεμονιά Μαγαζιώτη. Στην παρουσίαση ήταν η Μαρία Μαγαζιώτη – Πλιάτσικα. Κυρίες του χωριού τραγούδησαν παλιά τραγούδια, μαθητές και μαθήτριες απήγγειλαν ποιήματα και έπαιξαν μικρά σκετς, η Ποταμίτισσα εκπαιδευτικός Σούλα Τσιούπρου – Μίσια απήγγειλε ποίημα, και το παιδικό τμήμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Παναγιώτη Καραβιδέ. Σε κάποια από τα τραγούδια των κυριών συνόδευσε στο ακορντεόν η καθηγήτρια της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Αγιάς Δήμητρα Μπουρντένα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass