Το καπέλο απαραίτητο αξεσουάρ των Λαρισαίων

*Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2024 13:41

Απαραίτητο αξεσουάρ αποτελεί το καπέλο για τους Λαρισαίους αυτές τις ημέρες. Ο ήλιος από νωρίς το πρωί ως και αργά το απόγευμα καίει πραγματικά και οι πολίτες όλων των ηλικιών επιλέγουν να κινούνται σε σκιερά μέρη. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό και αναγκαστούν έστω για λίγο να περπατήσουν κάτω από τον ήλιο, τότε το κάνουν με τη χρήση του καπέλου.

Τα καταστήματα στην πόλη έχουν ήδη βγάλει στις βιτρίνες αλλά και στους πεζόδρομους τους καλόγερους με τα καπέλα και ανάλογα με την ποιότητα και το είδος κυμαίνονται και οι τιμές. Κάποιος μπορεί να βρει καπέλα που αρχίζουν και από 10 μόλις ευρώ, όμως ανάλογα το υλικό και την ποιότητα οι τιμές ανεβαίνουν. Ένα καπέλο για να είναι άνετο στο κεφάλι θα πρέπει να του επιτρέπει να «αναπνέει» και να μην είναι βαρύ για να μην προκαλεί ιδρώτα. Όταν τα πετυχαίνει αυτά τα δύο τότε καταφέρνει να γίνεται τόσο απαραίτητο όσο και η ομπρέλα σε περίπτωση βροχής.
Επίσης ανάλογα με το πού φοριούνται, τα καπέλα χωρίζονται και σε κατηγορίες. Υπάρχουν εκείνα που κυρίως χρησιμοποιούνται για την παραλία και έχουν ένα πιο ανάλαφρο στυλ, όμως υπάρχουν και τα πιο… μετρημένα που φοριούνται στην πόλη. Όταν όμως έχει τόση ζέστη και καυτό ήλιο λίγοι είναι εκείνοι που κοιτούν τις λεπτομέρειες. Ο στόχος είναι η προστασία από τον ήλιο και τις επικίνδυνες, για το δέρμα, ακτίνες του.
ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
Γενικά αίθριος προβλέπεται από την ΕΜΥ ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Πιο συγκεκριμένα για τη Θεσσαλία οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία: Από 21 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Σάββατο προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια πρόσκαιρα από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος για την Κυριακή προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass