Κίνδυνος - θάνατος ο δρόμος Αχιλλείου - Καλαμακίου

*ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΝΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ  ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ *ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ: ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2024 13:31

Δρόμος κίνδυνος-θάνατος είναι ο δρόμος που συνδέει το Αχίλλειο με το Καλαμάκι, αμφότερα χωριά του Δήμου Κιλελέρ.

Ο δρόμος που έχει μήκος περίπου 8 χιλιόμετρα, μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε καλυφτεί στο μεγαλύτερό του μέρος από νερά. Το τελευταίο διάστημα και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το νερό έχει υποχωρήσει αλλά δεν έχει φύγει εντελώς, ενώ το οδόστρωμα έχει ιδιαιτέρως πληγεί σε πολλά σημεία. Παρ’ όλα αυτά και παρά το ότι το νερό δεν έχει φύγει σε πολλά σημεία του εντελώς, πολλοί και ιδιαίτερα φορτηγά και μεγάλα αυτοκίνητα 4x4 περνούν από τον δρόμο παραβλέποντας τους κινδύνους.
Μάλιστα, οι οδηγοί περνούν από τη γέφυρα πάνω από το κανάλι 1Τ που δεν έχει ελεγχθεί ακόμη σε τι κατάσταση βρίσκεται και αν έχει ενδεχομένως ζημιές που μπορεί να την καταστήσουν επικίνδυνη. Γι’ αυτό τον λόγο η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε από τους τοπικούς προέδρους Νίκης και Καλαμακίου να ενημερώσουν τους κατοίκους ότι απαγορεύεται η διέλευση, ενώ οι απαγορευτικές πινακίδες της Αστυνομίας βρίσκονται ακόμη στη θέση τους.
Τις αμέσως επόμενες μέρες τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα βρεθεί στον δρόμο προκειμένου να εξετάσει το μέγεθος της ζημιάς, αλλά και τον χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι την πλήρη αποκατάστασή του. Οι οδηγοί επιλέγουν τον δρόμο αυτό -παρά την επικινδυνότητά του- γιατί μέσω αυτού μειώνονται κατά πολύ οι χρόνοι μετακινήσεων και οι αποστάσεις: για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να μεταβεί στο Κιλελέρ όπου υπάρχει ΚΕΠ, μέσω του δρόμου αυτού θα χρειαστεί να διανύσει γύρω στα 15 χιλιόμετρα (περίπου 15 λεπτά), ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κάνει κύκλο, να διανύσει 55 χιλιόμετρα και να ταξιδεύει σχεδόν μία ώρα.
Πολλοί μάλιστα από τη γύρω περιοχή έπαιρναν τηλέφωνα στους αιρετούς της περιοχής προκειμένου να «ρίξουν λίγο χαλίκι για να περνάμε ευκολότερα», με τους εκλεγμένους να τους υπενθυμίζουν ότι δεν έχει αρθεί η απαγόρευση της διέλευσης στον δρόμο αυτό.
Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νίκης Βαλάντης Βεργής θα σημειώσει ότι «Η Αστυνομία ακόμη έχει τοποθετημένες τις απαγορευτικές πινακίδες τόσο από την πλευρά του Αχιλλείου όσο και από την πλευρά του Καλαμακίου, ενώ κι η Περιφέρεια Θεσσαλίας μάς είπε να ενημερώσουμε ή καλύτερα να υπενθυμίσουμε τους συμπολίτες ότι δεν επιτρέπεται η διέλευση από τον δρόμο ακόμη. Ακόμη και η γέφυρα δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι κι αν έχει πάθει από τον Ντάνιελ τίποτα ζημιές. Μάλιστα στον δρόμο και πριν τις λίμνες από την πλευρά του Αχιλλείου το οδόστρωμα και σε μήκος περίπου σαράντα μέτρων είναι εντελώς κατεστραμμένο. Καταλαβαίνουμε τους οδηγούς που θα πρέπει να κάνουν έναν τεράστιο κύκλο, αλλά πρέπει να κάνουν ακόμη λίγη υπομονή. Από μέρα σε μέρα δε περιμένουμε το τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας για να δει το μέγεθος της ζημιάς και να μας πει πότε θα είναι έτοιμος ο δρόμος».
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου Αλεξάνδρα Καράτζιου θα σημειώσει ότι «Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στον συγκεκριμένο δρόμο υφίσταται ακόμη. Κατανοούμε ότι μέσω του δρόμου μειώνονται κατά πολύ οι αποστάσεις, αλλά θα πρέπει να κάνουν ακόμη λίγο υπομονή. Ο δρόμος μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος αφού δεν έχει στεγνώσει ακόμη, καθώς έχει «φαγωθεί» σε σημεία».
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass