Ξεκίνησε η αναμόρφωση της Ανθ. Γαζή

 ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΧΡ. ΤΕΡΖΟΥΔΗ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2024 13:06

Ξεκίνησαν χθες και αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου σε δύο χρόνια τα έργα ανακατασκευής στην οδό Ανθίμου Γαζή για τη «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας, γύρω από σχολικά συγκροτήματα στην πόλη της Λάρισας» και μάλιστα τέθηκαν ήδη σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προβλέπουν απαγόρευση της στάθμευσης και στις δύο πλευρές, από την οδό Κουμουνδούρου ως τις οδούς Ηπείρου και Μανδηλαρά, καθώς και μονή λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Στο έργο το οποίο εντάσσεται στη Δράση «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 2,24 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, βρέθηκε χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου Χρήστος Τερζούδης. Ο κ. Τερζούδης εξήγησε πως στόχος της δημοτικής αρχής όσο εξελίσσονται οι εργασίες αυτές είναι να υπάρχει η όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία για τον κόσμο.
«Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι προϋπολογισμού 2.240.000 ευρώ και περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του δρόμου από την Κενταύρων, από την πλατεία Εβραίων και φτάνει μέχρι την Ηρώων Πολυτεχνείου. Επιπλέον γίνεται και ανακατασκευή της οδού Ηπείρου, από την Ανθίμου Γαζή μέχρι το πάρκο του Αγίου Αντωνίου» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και διευκρίνισε πως πρόκειται για μια παρέμβαση στο κέντρο της πόλης που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει πεζούς, ποδηλάτες και αυτοκίνητα. Ξεκαθάρισε πως το έργο συνολικά θα ολοκληρωθεί περίπου σε δύο χρόνια, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η Ανθίμου Γαζή δεν θα κλείσει. «Θα υπάρχει πάντα εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας, όπως και τώρα υπάρχει πλήρης ροή και σιγά σιγά θα προχωρήσουμε. Το έχουμε σχεδιάσει πολύ προσεκτικά και σκοπός είναι να δημιουργήσουμε τη μικρότερη δυνατή όχληση και τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους κατοίκους».
ΔΙΠΛΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή της οδού Ανθίμου Γαζή (από την οδό Κύπρου έως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου), ώστε να ενταχθεί σε αυτή νέος ποδηλατόδρομος διπλής κυκλοφορίας και της οδού Ηπείρου (από την οδό Τρικάλων έως την οδό Ανθίμου Γαζή).
Στην περιοχή του έργου βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα: 5ο Νηπιαγωγείο - 28ο Νηπιαγωγείο - 37ο Νηπιαγωγείο - 4ο Δημοτικό Σχολείο - 37ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο - 1ο Λύκειο, 4ο Γυμνάσιο - 4ο Λύκειο36ο Νηπιαγωγείο - 41ο Νηπιαγωγείο - 2ο Δημοτικό Σχολείο.
Η έναρξη των εργασιών έγινε στην οδό Ανθ. Γαζή (από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Ηπείρου στο Ο.Τ. 807Α), μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα, σύμφωνα τη σχετική εγκεκριμένη εργοταξιακή μελέτη.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Στο σημείο εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με ολικό αποκλεισμό της στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Ανθ. Γαζή (από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Ηπείρου) στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από χθες ως και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2024.
Παράλληλα, υπάρχει απαγόρευση της στάθμευσης και στα απέναντι οικοδομικά τετράγωνα, από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Μανδηλαρά (Ο.Τ. 809 - 808Γ - 808).
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της ζώνης των έργων θα γίνεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,55-3.80μ (τοπική μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας από δύο σε μία, λόγω της στένωσης του οδοστρώματος στη δεξιά πλευρά της οδού σύμφωνα με την κίνηση των οχημάτων από την οδό Κουμουνδούρου προς την οδό Ηπείρου).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Ανθ. Γαζή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass