Δωρεάν παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών

*ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Ή ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2024 13:01

Ο Δήμος Φαρσάλων επιδιώκοντας τον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων ζώων (σκύλων και γατών), την εγκατάλειψη των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, αλλά και ταυτόχρονα τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ζώων, οι οποίοι είτε δυσκολεύονται είτε αδυνατούν να καταβάλλουν το κόστος της κτηνιατρικής περίθαλψης και στείρωσής τους και σε εφαρμογή απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος δωρεάν κτηνιατρικής περίθαλψης σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πολιτών που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και παροχής κινήτρων για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς ως εξής:

Α) Ένταξη στο πρόγραμμα δωρεάν σήμανσης, καταγραφής, στείρωσης και εμβολιασμού δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς πολιτών, οι οποίοι διαμένουν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Φαρσάλων και ανήκουν στις παρακάτω ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και σε ιδιοκτήτες σκύλων αποκλειστικά για τη φύλαξη ποιμνίων.
- Κατηγορίες ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων - εισοδηματικά κριτήρια δικαιολογητικά:
1.Άτομα με αναπηρία
Δικαιολογητικό: φωτοτυπία απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην οποία αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας ≥67%.
2.Πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.
Δικαιολογητικό: πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Μονογονεϊκές οικογένειες.
Δικαιολογητικά: α) πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης β) σε περίπτωση διάστασης /διαζυγίου τα δικαιολογητικά που την/το αποδεικνύουν καθώς και βεβαίωση επιμέλειας παιδιών.
4.Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της ΔΥΠΑ (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.).Δικαιολογητικό: πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας από τη ΔΥΠΑ (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.).
5.Διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που είναι δικαιούχοι. Δικαιολογητικό: πρόσφατη βεβαίωση ένταξης στο πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».
Σε όλες τις περιπτώσεις 1-5 δικαιούχοι των δωρεάν παροχών θα είναι όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 9.000,00 € από κάθε πηγή, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Στα προστατευόμενα μέλη εντάσσονται τα τέκνα έως 18 ετών και τα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης ανεξαρτήτως τόπου διαμονής.
Δικαιολογητικά:
α) εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος για το πρόσφατο φορολογικό έτος και
β) βεβαίωση σπουδών για τα προστατευόμενα μέλη.
γ) φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και της άδειας παραμονής σε ισχύ,
δ) βεβαίωση μόνιμης κατοικίας στον Δήμο Φαρσάλων,
ε) φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας.
Η αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα θα υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου στο Δημαρχείο (ισόγειο γραφείο 03) από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης έως την Παρασκευή 12/7/2024 με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως αναφέρονται παραπάνω.
Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα υποβολής ένταξης στο ως άνω πρόγραμμα για ένα και μόνο ζώο / έτος με δυνατότητα την επόμενη χρονιά να ανακτάται ξανά το δικαίωμα αίτησης και με προτεραιότητα στη στείρωση των θηλυκών ζώων.
- Για την ένταξη στο πρόγραμμα των ιδιοκτητών σκύλων για τη φύλαξη ποιμνίων θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με τη λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου.
Β) Ως κίνητρο για την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων του Δήμου, αποφασίστηκε η χορήγηση της απαιτούμενης ποσότητας τροφής του αδέσποτου ζώου συντροφιάς για έξι (6) μήνες στους δημότες - κατοίκους που θα υιοθετήσουν αδέσποτο ζώο του Δήμου.
Δικαιολογητικά:
α) φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και της άδειας παραμονής σε ισχύ,
β) βεβαίωση μόνιμης κατοικίας στον Δήμο Φαρσάλων,
γ) φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας.
δ) αντίγραφο του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου υγείας του ζώου συντροφιάς.
Η αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα θα υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου στο Δημαρχείο (Δημαρχείο (ισόγειο, γραφείο 03) με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Γ) Ο ιδιοκτήτης ζώου συντροφιάς υποχρεούται να μην εγκαταλείπει το ζώο συντροφιάς του. Σε περίπτωση που επιθυμεί να το αποχωριστεί και εφόσον δεν έχει βρει νέο ιδιοκτήτη, υποχρεούται να γνωστοποιεί την πρόθεσή του αυτήν στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου μας προκειμένου, με μέριμνα του δήμου, να αναρτηθεί προς υιοθεσία στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών, εφόσον πρόκειται για σκύλο ή γάτα. Ακολούθως, και εφόσον δεν βρεθεί νέος ιδιοκτήτης, το παραδίδει αποκλειστικά στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου με την υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης και καταβολή ποσού τριακόσιων (300) ευρώ για την παράδοση, εφόσον είναι σκύλος, ή εκατό (100) ευρώ, εφόσον είναι γάτα ή άλλο ζώο συντροφιάς. Ιδιοκτήτης που αποχωρίζεται το ζώο συντροφιάς του και το παραδίδει στον Δήμο, στερείται της δυνατότητας απόκτησης άλλου ζώου συντροφιάς για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών.
Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ζώου συντροφιάς ανήκει στις παραπάνω ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για την παράδοση του ζώου συντροφιάς στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, αποφασίστηκε η μη καταβολή του ανωτέρου ποσού.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης της  Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στα τηλ. 2491350113, 2491350133 ή μέσω e-mail:
gewponos@dimosfarsalon.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass