Ομαδική μήνυση κατά πάντων

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ, ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ *ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΗΝΥΟΜΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2024 3:30

Ομαδική μήνυση κατά πολιτικών και θεσμικών παραγόντων, από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τις δικαστικές αρχές και όλους όσοι εμπλέκονται λόγω αρμοδιότητας στη διαχείρισης της υπόθεσης της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών προανήγγειλε χθες ο συγγενής θύματος, Χρ. Κωνσταντινίδης, με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η μήνυση που ήταν προγραμματισμένη να υποβληθεί χθες, ενδεχομένως να κατατεθεί τελικά σήμερα και τη συνυπογράφουν όπως είπε ο κ. Κωνσταντινίδης περισσότεροι από 170 πολίτες, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα σε πολίτες να μετάσχουν και αυτοί.
Πρόκειται όπως διευκρίνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, για συμπληρωματική μήνυση και θα αφορά όλους όσοι εμπλέκονται στη διαχείρισης της υπόθεσης μετά την 1η Μαρτίου (πολιτικά πρόσωπα, δικαστικοί, αιρετοί, ιατροδικαστές, πραγματογνώμονες κ.α.), ενώ το σκεπτικό της μήνυσης θα βασίζεται στην παραγγελία της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας η οποία ζήτησε τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής έρευνας για τη μεταφορά χωμάτων από τον τόπο του δυστυχήματος, καθώς και για τη διαμόρφωση του χώρου.
Μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι «η συμπληρωματική ομαδική μήνυση για το έγκλημα στα Τέμπη αφορά στο κομμάτι από την 1η Μαρτίου (2023) και μετέπειτα έως σήμερα, για όλες αυτές τις ενέργειες οι οποίες δεν έγιναν ως όφειλαν μέχρι τώρα.
Αφορά τις δικαστικές αρχές, τους θεσμούς που όφειλαν να κάνουν την περιφρούρηση του χώρου, ιατροδικαστικές αρχές που όφειλαν να κάνουν σωστά τις ενέργειες, διότι σε εγκαυματίες έπρεπε να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις, πραγματογνώμονες που όφειλαν να κάνουν σωστά τις πραγματογνωμοσύνες και δεν δώσανε το δικαίωμα στον Εφέτη Ανακριτή να ορίσει χημικό μηχανικό, πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην όλη ιστορία, διότι η ιστορία δεν ήταν από κατώτερα στελέχη αλλά κυβερνητικά πρόσωπα.
Στον χώρο βρίσκονταν, πρωθυπουργός, υπουργοί μεταφορών, υπουργοί πάρα τω πρωθυπουργώ, περιφερειάρχες, γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και δεν γίνανε οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν στον τόπο του εγκλήματος».
«ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ»
Για να προσθέσει λέγοντας ότι «αυτό σύμφωνα και με την αρμοδιότητα της κ. αντεισαγγελέως, της κ. Μάτση, η οποία στιγματίζει τον χώρο και το ότι έγινε σφετερισμός εξουσίας από κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες έναντι των δικαστικών αρχών, νομίζω ότι είναι το σημείο αναφοράς για να μπορέσουμε να καταθέσουμε τη μήνυση για όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται, πολιτικά και θεσμούς». «Ο σφετερισμός εξουσίας είναι αυτόφωρη διαδικασία και πάει κατευθείαν στον Άρειο Πάγο και από εκεί κατευθείαν ποινή ισόβιας κάθειρξης».
«Η ομαδική μήνυση συμπεριλαμβάνει πάνω από 170 άτομα και περιμένουμε και από τον υπόλοιπο κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή τη μήνυση, θα βγει και στο διαδίκτυο για όποιον θέλει και μπορεί να συμμετάσχει, ούτως ώστε να βοηθήσουμε τις δικαστικές αρχές να επιτελέσουν το έργο τους, να μπορέσει να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε ενδεχόμενο δόλο και να αποκαλυφθεί η συγκάλυψη πλέον που αρχίζει και αχνοφαίνεται, παρόλο που κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν».
Ερωτηθείς τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο πρωθυπουργός συμπεριλαμβάνεται στη μήνυση, απάντησε θετικά, ενώ τον χαρακτήρισε «κακομαθημένο έφηβο» επειδή αμφισβητεί τις δικαστικές αρχές, το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass