Σταδιακά ρεύμα σε συνοικίες της Λάρισας

ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2023 15:40

Ακούραστα εργάζονται τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ από όλη την Ελλάδα στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία «Daniel» για να επαναφέρουν το ηλεκτρικό ρεύμα.


Από προχθές σε συνοικίες της Λάρισας, που παραμένουν από την Παρασκευή χωρίς ηλεκτρικό, εφόσον έχει αφαιρεθεί το νερό από τους δρόμους, οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ τοποθετούν μεγάλες γεννήτριες (που λειτουργούν με πετρέλαιο), πλησίον των υπόγειων υποσταθμών που βρίσκονται κάτω από πολυκατοικίες.
Υπό φυσιολογικές διαδικασίες το ρεύμα από τη μέση τάση που είναι τα 22.000 Volt μπαίνει στους μετασχηματιστές που βρίσκονται διάσπαρτοι κάτω (υπόγεια) από πολυκατοικίες και εξυπηρετούν τις ανάγκες του δικτύου, και από 22.000 υποβιβάζονται σε 220 Volt, για να μπορεί να γίνει η χρήση από τα νοικοκυριά. Εφόσον δεν λειτουργεί η μέση τάση, οι γεννήτριες που τοποθετούνται δίνουν ρεύμα στις αναχωρήσεις, στις χαμηλές (220 Volt) προς κάθε κατοικία. Όταν έρθει και μπει το ρεύμα σε λειτουργία ξανά από το δίκτυο στον μετασχηματιστή, θα ξεκουμπώσουν ξανά οι γεννήτριες και θα επανέλθει η πρότερη διαδικασία.
Γ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass